Anmeldelse

13.07.22

Premium

‘The Great’ er det nye sort

En ung, progressiv kvinde kæmper mod både patriarkatet og en blodtørstig russisk kejser. Det kunne lyde som en våd identitetspolitisk fantasi, men ‘The Great’ er noget så sjældent som en kulsort komedie med hjertet på rette sted, skriver Mikkel Andersson.
‘The Great’ er oprindelig lavet for tjenesten Hulu, men er tilgængelig via HBO Max. Der er foreløbig udgivet to sæsoner, og en tredje er undervejs. (Foto: Ollie Upton / Hulu)
‘The Great’ er oprindelig lavet for tjenesten Hulu, men er tilgængelig via HBO Max. Der er foreløbig udgivet to sæsoner, og en tredje er undervejs. (Foto: Ollie Upton / Hulu)

I lyset af nylige begivenheder er det forståeligt, hvis de færreste føler trang til at kaste sig over en tv-serie om brutale russiske ledere. Men skulle man alligevel have lyst til at tilbringe nogle ganske underholdende timer i selskab med en noget mere velklædt russiske elite end Putins gustne lakajer, er der ingen vej uden om den kulsorte dramakomedie The Great, der kan streames på HBO, omend den ingenlunde skal opfattes som en kommentar til aktuelle begivenheder. Serien er skabt af australske Tony McNamara, der også skrev manuskript til den tilsvarende sorte The Favourite om en podagraplaget dronning Anna af Storbritannien.

I The Great ankommer den unge og idealistiske Katarina, spillet af Elle Fanning, i midten af det 18. århundrede som ung brud til tsar Peter 3.s hof, hvor man tæsker livegne, drikker tæt, har sex konstant, smadrer glas, mens man råber “huzzah”, og er i krig med svenskerne af grunde, som ingen husker. Tsaren selv, spillet af Nicholas Hoult, er en liderlig, dybt inkompetent og psykopatisk voksenbaby med et enormt mindreværdskompleks over for sin succesfulde afdøde far og et tilsvarende usundt forhold til sin mor, hvis mumificerede lig han opbevarer i et glasskab og jævnligt konverserer med. 

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab