Artikel

14.09.23

Premium

Borgmester tror på sociale indsatser for at løse afrikansk konflikt i København

Venstres beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Jens-Kristian Lütken, mener, at indsatsen på gadeplan og i ungdomsklubber kan være med til at dæmme op for konflikter som på Amager i weekenden.
Politiet måtte møde op med en større styrke på Amager Fælledvej. Lignende konflikter med rod i Eritrea er set i Stockholm og andre vestlige byer. (Foto: Presse-Fotos.dk/Ritzau Scanpix)
Politiet måtte møde op med en større styrke på Amager Fælledvej. Lignende konflikter med rod i Eritrea er set i Stockholm og andre vestlige byer. (Foto: Presse-Fotos.dk/Ritzau Scanpix)

I weekenden opstod der voldelige konfrontationer på Amager mellem to grupperinger fra Eritrea. 67 blev anholdt og sigtet for blandt andet grov forstyrrelse af den offentlige orden og for at have kastet med sten på politibetjente. 

Jens Kristian Lütken (V), der er beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, oplevede optøjerne på tæt hold – så tæt at han fik tåregas i øjnene, da han cyklede forbi demonstrationen på vej til rådhuset. Og som borgmester har han da også et bud på en løsning til håndtering af konflikten. 

“Det er først og fremmest politiets opgave. Men man kan aktivere det beredskab her i byen, som vi har brugt, når der har været uro i forbindelse med Paludans koranafbrændinger. Og det er jo i løbende samarbejde med de sociale indsatser, som vi også har med gadeplansmedarbejdere og ungdomsklubber,” siger han. 

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

99

Afmeld når som helst

Årlig betaling

948

Spar 240 kr. med årsabonnement

Ubegrænset adgang til lukket indhold: artikler, analyser, debatter, videoer, interviews

Få Kontrast Nyhedsbrev i din indbakke flere gange om ugen. Så er du altid opdateret

Adgang til Kontrasts Ekkokammer på Facebook. Del og kommenter indhold med redaktionen

Oplæste artikler: Få alt indhold læst op af redaktionen, så du kan høre det hele på vejen