Artikel

15.08.22

Premium

Mette Frederiksen kritiserer lærebog om Danmark og islam

Statsministeren har meldt sig blandt kritikerne af ‘Danmarks kulturmøder med Mellemøsten’, der får hug i offentligheden for sin ensidige politiske tilgang. Det er opsigtsvækkende, siger debattør Christian Marcussen, der har været med til at skabe debat om Iman Hassanis lærebog.
Foto: News Øresund/Johan Wessman. Billeder fra forlaget Frydendal og Mette Frederiksens Instagram.
Foto: News Øresund/Johan Wessman. Billeder fra forlaget Frydendal og Mette Frederiksens Instagram.

Redaktionen bringer en rettelse: I en tidligere version stod der, at Christian Marcussen var den første til at gøre opmærksom på fejl og mangler i bogen. Første kritiske omtale er imidlertid skrevet af Bent Blüdnikow i Berlingske.

Statsminister Mette Frederiksen har søndag aften valgt at kommentere en lærebog til gymnasieskolen, hvori terroristen Omar El-Hussein er omtalt som en “ung forstyrret mand”. Her er vel at mærke tale om terroristen, der stod bag angrebet på Krudttønden i 2015.

Bogen hedder Danmarks kulturmøder med Mellemøsten – fra vikingetiden til krigen mod terror og er skrevet af Iman Hassani, der til daglig er lektor på Falkonergården Gymnasium og HF-kursus. Her kan man blandt andet læse en fremstilling af terrorangrebet, der sår tvivl om, hvorvidt Omar El-Hussein kan beskrives som islamisk terrorist.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab