Artikel

03.11.22

Premium

Nye Borgerlige fejrede en halv sejr ude i kulden

Sidste år stod Nye Borgerlige til det store gennembrud, og dog blev det kun til marginal fremgang. Valgfesten i Christiansborgs gård bar præg af en fortsat kamp op ad bakke.
Partistifter og formand Pernille Vermund blev selv genvalgt i Sydjyllands Storkreds. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
Partistifter og formand Pernille Vermund blev selv genvalgt i Sydjyllands Storkreds. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)

Der er meget høj dansemusik og gratis øl og vin i det telt, der er stillet op i Christiansborgs inderste gård, hvor Nye Borgerliges valgfest foregår. Jeg står med et glas vin i hånden og har en følelse af dejavu. 

Partiet står denne aften til 7 eller 8 mandater, men for bare et år siden stod partiet i nogle målinger til over 9 procent af stemmerne. Jeg var også til stede ved valgfesten i 2019, hvor valgresultatet på samme vis både var en sejr og et nederlag. 

Selvom Pernille Vermund dengang viste sin glæde både ved at skåle og bande på scenen, var alle pinligt bevidste om, at der jo var kommet en fyr ved navn Rasmus Paludan, der lige havde sjålet halvdelen af de mandater, der ellers ville være gået til Nye Borgerlige. 

Denne gang er det en kvinde fra Jylland med en orange knold, der er kommet ind fra sidelinjen og med al sandsynlighed har taget en hel del fra Nye Borgerliges fremgang. Men er det nu også hele forklaringen på den flade fornemmelse denne aften?

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab