Debat

25.06.23

Alex? Der er noget, jeg gerne vil spørge dig om

Emilie Jäger har en ven, som har et problem, og som har fået en fæl mistanke. På vennens vegne vil Jäger gerne spørge Alex Vanopslagh om noget. Så det gør hun. Her.
LA-formand og journalister til hans nylige show i K.B. Hallen (Foto Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix).
LA-formand og journalister til hans nylige show i K.B. Hallen (Foto Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix).

Jeg hørte mange spændende debatter på Folkemødet. Højdepunktet var nok, da jeg hørte dig, Alex Vanopslagh, snakke med Anna Libak om den vestlige verdens problemer og fremtid. Det var fremragende, men en lille frygt begyndte at spire i mig – og den kommer vi tilbage til senere. 

På Bornholm stødte jeg også ind i en ven, som har et problem. Et politisk problem kan man vel sige. 

Vedkommende mener, at barnepigestaten bestemmer for meget, og at vi betaler for meget i skat. Så han hører ikke rigtig til hos Venstre. Han er også vældig konservativ. Så Det Konservative Folkeparti dur heller ikke rigtig for ham – i hvert fald ikke som det ser ud lige nu. 

Det vil jo reelt sige, at han kan vælge imellem Nye Borgerlige og Liberal Alliance, eftersom Dansk Folkeparti ikke er brugbart, hvis man også ønsker en borgerlig økonomisk politik. Men nu kommer jeg til sagen: 

Hvorfor skal han vælge Liberal Alliance – og ikke Nye Borgerlige?  

Sidstnævnte ville nok sige, at hvis Danmark, danske værdier og de vestlige frihedsrettigheder betyder noget for os, så er vi først og fremmest nødt til at få styr på, at der ikke kommer flere fremmede ind i Danmark. Der er simpelthen ikke noget Danmark at være liberal i, hvis vi ikke får sat en stopper for stigningen af mennesker fra MENAPT-lande. Bare kig til Sverige! Derfor: Nye Borgerlige. 

På den anden side skulle man måske give LA en chance, imens vi lige ser, om Nye Borgerlige brænder sig selv ned til jorden – igen. Men jeg kan mærke, at jeg oprigtigt bliver i tvivl om, hvorvidt Liberal Alliance rent faktisk har tænkt sig at være garant for et ubetinget stop for flere flygtninge og indvandrere fra Mellemøsten og omegn. 

Eller om LA’s stigende popularitet kan få dig, Alex, og dine mere party-liberale venner til at trippe ind mod midten? Og I ligefrem – måske for at please de politisk korrekte – vil begynde at kalde Nye Borgerliges udlændingepolitik for skør? 

Jeg kunne simpelthen ikke på stående fod garantere min ven, at det bliver ‘Henrik Dahl-linjen’, der kommer til at præge LA, når nu Dahl smutter til EU, imens du og Ole Birk begynder at drømme om at blive det store og samlende midterparti, og Venstre og de konservative går rundt og leder efter deres sjæl. 

Hvad er dit svar til min ven, Alex? Har du for travlt med at drikke øl i K.B Hallen, eller kan du garantere mig, at hvis jeg – undskyld, hvis han – stemmer på dig, så har han stemt på et parti, der først og fremmest vil gøre alt for at forhindre, at der kommer så mange mennesker med en helt anden kultur i Danmark, at vi kan glemme alt om at have et Danmark med frisind, vestlige frihedsrettigheder, demokratiske traditioner, ligestilling og så videre. Min ven er i tvivl, og jeg turde faktisk ikke love ham det, kunne jeg mærke.

Men hvorfor kunne jeg ikke love ham det? Jo, her kommer den fæle mistanke ind. Min ven og jeg var til flere debatter med andre hel- og halvborgerlige partier og politikere, og her opdagede vi en tendens: Er alle i blå blok blevet enige om, at alt, der kommer fra Nye Borgerlige skal omtales som konspirationsteorier og skørt? Har I valgt en strategi, hvor I vil have dem ud af Folketinget ved at antyde, at de alle sammen er ekstreme?

Har I måske ligefrem besluttet jer for at alle, der synes, at flygtninge- og indvandringsspørgsmålet stadig betyder meget i Danmark, er racister? For hvis I har det, så er jeg jo nødt til at opfordre min ven til at stemme på Nye Borgerlige. Det er jo i givet fald den eneste mulighed, hvis man vil have et borgerligt-liberalt parti, der vil stoppe yderligere tilstrømning af flygtninge og indvandring fra lande, som ikke deler vores opfattelse af – ja, vel nærmest alting. 

Den vestlige verdensorden er nu engang den bedste. Den vestlige kultur er nu engang den bedste. Den skal bevares først, og så kan vi være liberale sammen. Bagefter.

Kan du hjælpe min ven, Alex?

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter