Debat

17.10.23

Premium

Der er brug for rigtige safespaces på universiteterne

Det der mangler, er ikke safespaces som de studerende ønsker, men reelle safespaces i traditionel forstand, hvor man skaber rum for at man kan udtrykke sig som man vil, undervise som man vil og læse højt af de tekster som man vil.
Københavns Universitet (Foto: Jacob Surland)
Københavns Universitet (Foto: Jacob Surland)

Friheden på universiteterne er under pres. Så sent som sidste uge fik Konservative Studerende på Syddansk Universitet (SDU) revet deres israelske flag ned fra deres opslagstavle, efter de havde hængt dem op for vise sympati med terrorofrene for Hamas’ nedslagtning af civile.

I Uniavisen, som er Københavns Universitets studenterblad, kan man samtidig læse, at flere studerende for nylig udvandrede fra en forelæsning og efterfølgende klagede over forelæseren, da forelæseren skulle have brugte det såkaldte N-ord i undervisningen, da han læste højt fra en tekst der var skrevet under kolonitiden, for at vise hvordan man omtalte sorte dengang.

Og i Berlingske kunne man for nylig læse, at det angiveligt er et problem, at de studerende bliver stillet spørgsmål til undervisningen, selvom de ikke har rakt hånden op, hvilket ifølge de studerende skaber et “utrygt” miljø.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab