Debat

01.10.22

Husk lige tandbørsten (og det transportable saunasæt)

Malthes Mangfoldighedsspalte: Bevæbnet med dyreetisk myggespray møder Malthe Busk op til århundredets grønne festival, hvor et nyt partinavn skal chantes frem. Hvem skal man give yonimassage for at få en vegansk shawarma heromkring?

Malthe Busk er Kontrasts mangfoldighedsrepræsentant. I Malthes Mangfoldighedsspalte kan du følge hans forunderlige liv. Malthe er totalt en rigtig person og ikke noget, som nogen bare har fundet på. Enhver lighed med nulevende eller afdøde personer er utilsigtet.

Søndag aften
Er ved at pakke til århundredets grønne politiske festival. En hel uge med visionære oplæg, grønne workshops og politiske laboratorier på Vibesletten på Amager Fælled. Det bliver som Folkemødet for folk, der ikke betaler topskat.

Når ugen er omme, skal vi i fællesskab have formuleret et politisk program for Danmarks nye grønne parti. Navnet finder vi også på under festivalen.

Søndag aften, halvanden time senere
Endelig færdig med at pakke. Min store Fjällräven-rygsæk er nu fyldt med:

 • Gummistøvler.

 • Regntøj.

 • Solbriller.

 • Solcreme.

 • Tre islandske sweatre fra Uldhuset.

 • To pund quinoa-te. Man skal ikke gå ned på quinoa-te.

 • Bogen Sank dig mæt: Lækker mad med nedfaldsfrugt og vildgær.

 • En svampekniv fra ØYO.

 • En slip-let-stegepande fra Just Vegan.

 • Dyreetisk myggespray, der blot bedøver myggene, så man kan bære dem væk og slippe dem fri uden for lejren.

 • En fuglekigger-kikkert. Det ville være synd at være på Vibesletten i en uge og ikke se nogen viber.

 • Mit transportable saunasæt bestående af to kampesten og en øsekop af finsk kirsebærtræ.

 • En ølbong.

 • En glasbong. Kun til lovligt tobaksindtag, naturligvis.

 • Liggeunderlag.

 • Sovepose.

 • Natlampe.

 • Min Bernie Sanders “Feel the Bern”-hovedpude. Jeg kan altså ikke sove uden.

Det går op for mig, at jeg hverken har pakket tandbørste eller skiftetøj. Jeg prøver at gøre plads til mere i rygsækken, men den er helt fyldt op. Nå, pyt med det. Jeg kan sikkert låne mig frem.

Mandag morgen
Står på Vanløse Station, klar til afgang. Jeg har været i 7-Eleven og købe snackblanding og en kriblekryds til turen. Jeg har vinden i håret og misser mod morgensolen. Foran mig ligger fremtiden.

Mandag morgen, 21 minutter senere
Stiger af metroen ved Ørestaden. Strækker arme og ben for at gå gang i cirkulationen igen efter den lange rejse. I det fjerne kan jeg se toppen af det store telt med hovedscenen.

Mandag eftermiddag
Er på festivalpladsen. Her er en fantastisk stemning. Jeg har sat mit telt op og netop været med til at trommedanse vores partilogo: En grøn fugl, der stiger op fra storbyens smog, mens en “nej til atomkraft”-sol står højt på himlen og kaster sine stråler på lønførende sygeplejersker, folkeskolelærere og kommunale kommunikationskonsulenter, der cykler på eldrevne Christianiacykler med blomster i deres hår. Det kommer til at se skidegodt ud på vores valgplakater.

Jeg møder min gode ven, Tjalfe fra Humaniorastuderende for Asyl. Vi beslutter os for at snuppe en fadøl sammen. Tjalfe har netop fejret sit 20. års jubilæum som studerende på Københavns Universitet. I dette semester har han taget fagene Anvendt Biosemiotik og Feministik Kvantemekanik. Sensommersolen skinner, og vi beslutter os for at tage en øl mere.

Mandag eftermiddag, et par timer senere
Så for søren! Det var så hyggeligt med Tjalfe, at jeg helt glemte tiden. Og nu er jeg gået glip af workshoppen, hvor deltagerne har chantet sig frem til partiets navn. En forbipasserende fortæller mig, at navnet blev Klimafeministisk Velfærdsparti. Det synes jeg er et godt navn.

Jeg dingler ind i pavillonen, hvor Hella Joof er ved at lave sommerfugleterapi. Det er dejligt opkvikkende, og da Tjalfe kommer forbi med en flaske Diplomatico og to shotglas, slår jeg ham følge.

Mandag aften
Det var en delikat flaske. Delikat, siger jeg dig! Ja, det er det, jeg siger: Det-li-kat. Skal vi ikke snart have noget aftensmad? Hvem skal man give yonimassage for at få en vegansk shawarma heromkring?

Mandag nat
Sssshå min fine ven, nu schkal du ikke komme for godt i gang med alt dit … med al dine … jeg har læst Luhmann, at du ved det! De unge i dag kan vel knap nok stave til solisolorisk … solidær … sociologisk systemteori. Hey, sælger den der bod strawberry daiquiri?

Sent mandag nat, måske tirsdag morgen
Avavdvavdejrkdlavsj, men det er jo crazy, det her!

Følg med i mere af Malthes forunderlige liv næste gang. Og husk, at du også kan følge @MaltheBusk på Twitter.

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter