Debat

06.04.22

Premium

Lomborg: Vi lever i en frygtens tidsalder

Bjørn Lomborg: Retorikken om klimaforandringer bliver stadig mere ekstrem. Global opvarmning er ægte, men det er ikke jordens undergang. Her er essayet særligt til Kontrasts medlemmer, hvor Lomborg deler nogle af sine tanker i sin seneste bog, ‘False Alarm’.
Lomborg i Prag. (Foto: Radek Cihla)
Lomborg i Prag. (Foto: Radek Cihla)

Vi lever i en frygtens tidsalder – særligt en frygt for klimaforandringer. Ét billede opsummerer tiden for mig. Det er af en pige, der holder et skilt, hvor der står: ”Du kommer til at dø af alderdom – jeg kommer til at dø af klimaforandringer”.

Det her er budskabet, som medierne konstant bombarderer os med: Klimaudfordringer ødelægger vores planet og truer med at slå os alle ihjel. Det er dommedagssprog. Nyhedsmedier refererer til ’planetens snarlige forbrænding’, og analytikere antyder, at menneskeheden kan være uddød inden for de kommende årtier. For tiden har medierne informeret os om, at menneskeheden kun har et årti tilbage til at redde planeten, og at 2030 er deadline for at redde civilisationen, og at vi radikalt må ændre alle større erhverv, så vi kan stoppe brugen af fossile brændstoffer, reducere CO2-udslippet til nul og opbygge et fuldstændigt vedvarende grundlag for al økonomisk aktivitet. 

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab