Debat

09.12.22

Premium

Malthes brevkasse: Har du overvejet, om det er samfundets skyld?

I årets næstsidste besvarer Malthe breve fra blandt andet en klimavenlig venstrefløjspolitiker, der flyver indenrigs, og en femårig, som burde ønske sig ting af Enhedslisten i stedet for Julemanden.

Malthe Busk er Kontrasts mangfoldighedsrepræsentant. I Malthes Mangfoldighedsspalte kan du følge hans forunderlige liv. Malthe er totalt en rigtig person og ikke noget, som nogen bare har fundet på.

-

Kære Malthe

Jeg er en lun, venstreorienteret instruktør, der i mange år har haft alle de rette holdninger til Irakkrigen, Dansk Folkeparti, fattigdom i Danmark, etc. Men nu er jeg blevet beskyldt for kulturel appropriation, fordi jeg har klædt danske børn ud som grønlændere. Det går mig meget på. Nogle af mine bedste venner er grønlændere!

- “Den lune”

SVAR: Kære “Den lune”

Mit råd er at lægge dig og rulle rundt. Sig undskyld for den dumme udklædning, sig undskyld fordi du er en hvid, midaldrende mand, sig undskyld for Danmarks kolonihistorie og for slaverne i Vestindien, og sig for en sikkerheds skyld også undskyld, fordi vikingerne havde trælle. Hellere en undskyldning for meget end en undskyldning for lidt, som jeg plejer at sige.

-

Til rette vedkommende

Jeg er en politiker med hjertet på rette sted (lige til venstre for midten). Hvad skal man gøre, hvis man under valgkampen har slået sig op på være klimakriger, samtidig med, at man ofte flyver indenrigs, fordi det er lettere end at tage toget? 

PS. Jeg spørger for en ven.

- “Flyvefisken”

SVAR: Kære “Flyvefisk”

Har du overvejet, om det er samfundets skyld? Du agerer jo blot på de vilkår, som den globale kapitalisme opstiller. I virkeligheden er du et offer for strukturelle omstændigheder. Er det måske din skyld, at verdenssamfundet ikke har støttet udviklingen af soldrevne rutefly?

-

Att: Kontrast

Jeg er fungerende minister i en forretningsregering, der på syvende uge endnu ikke har fundet flertal til en ny regering. I starten syntes jeg det var dejligt at have en masse tid til familien, men nu er jeg begyndt at kede mig. Det er kommet så vidt, at jeg er begyndt at se tekst-tv.

- Den langmodige

SVAR: Kære “langmodige”

Mit råd er at starte hver morgen med at tørbørste dit ansigt med en opvaskebørste og drikke vand med saften fra en presset citron. Jeg ved ikke, om det løser dine aktuelle problemer, men så kan resten af dagen kun blive bedre.

-

Kære Malthe

Afleverer du ikke snart den bog, som du lånte af mig sidste år? Du sagde, at du bare skulle have en Yuval Noah Harari-bog til at ligge fremme på sengebordet, så du kunne imponere en pige. Det er snart et år siden nu. Hvis du stadig er sammen med hende, tror jeg hun er klar til at høre sandheden.

- Din underbo

SVAR: Kære “underbo”

Ved du hvad, den diskussion har jeg slet ikke behov for at gå ind i. Har vi som land ikke vigtigere ting at gå op i, end hvem der har lånt bøger af hvem? Nej, der er ingen grund til at hænge sig i fortidens bogudlån. Jeg vil meget hellere se fremad og fokusere på, hvordan vi sammen gør Danmark til et bedre sted at leve.

I øvrigt virkede det slet ikke. Hun nåede aldrig ind i soveværelset.

-

Kære julemand

I år ønsker jeg mig en hundehvalp, et Brio-tog og Grand Theft Auto: Ultimate Drive-By Killing Spree til PlayStation 5.

- Otto Cornelius, 5½ år

SVAR: Kære Otto Cornelius

Julemanden findes ikke. Som en historisk-materialistisk analyse har vist, er julemanden en fiktiv figur, der er opfundet af det herskende borgerskab for at distrahere arbejderne fra den økonomiske undertrykkelse og lidelse, der er et grundvilkår i det senkapitalistiske samfund.

Hvis du leder efter nogen, der på magisk vis kan opfylde alles ønsker, kan du med fordel skrive til Enhedslistens folketingsgruppe.

Følg med i mere af Malthes forunderlige liv næste gang. Og husk, at du også kan følge @MaltheBusk på Twitter.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab