Debat

14.08.24

Premium

Smid fejlanbragte elever ud af gymnasiet

Lærerne i den danske gymnasieskole ved godt, hvilke elever der ikke burde gå på skolen, men ledelsen frygter at få ballade og miste penge. Alligevel ville det tjene alle, ikke mindst de andre elever, hvis gymnasier kunne sige farvel og tak til uegnede elever.

Undervisningsminister Mathias Tesfaye er i disse dage på rundrejse både i medier og i det konkrete Danmark, for at tale om og for sin nye reform af ungdomsuddannelserne. Som det vil være de fleste bekendt, så er målet, at der skal færre ind i det almene gymnasium, og flere på erhvervsskole.

Jeg vil ikke her gå nærmere ind i ministerens offentliggjorte tanker om reformen, ud over at sige, at noget af det sagte lyder rigtigt, og at det bliver spændende at se det endelige udspil, når det kommer.

Min hensigt her er i stedet at adressere det i mine øjne største problem i den danske gymnasieskole: Det er for svært for skolerne at relegere elever, både fordi der ligger et så klart økonomisk incitament i at beholde dem, og fordi kravene til deltagelse og karakterer er for lave.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab