Debat

16.08.22

Premium

Ulstrups analyse: Søren Gade skal genoplive Venstres jyske folkelighed

Samme dag Søren Pape meldte sig som statsministerkandidat, lancerede Venstre sin egen store nyhed: Søren Gade vender tilbage til dansk politik som kandidat til det kommende folketingsvalg. Han får til opgave at genvinde den provinsfolkelighed, som partiet mistede med Inger Støjbergs udmelding.
Foto: Adobe Stock
Foto: Adobe Stock

Søren Gade stiller op til Folketinget. Det meldte Venstre overraskende ud mandag, kort efter Søren Pape annoncerede sit statsministerkandidatur. Og selvom Pape løb med størstedelen af opmærksomheden, er opstillingen af Søren Gade næsten lige så stor en nyhed. For han er ikke hvem som helst. Søren Gade var forsvarsminister fra 2004 til 2010 og har gennem sin politiske karriere været en af de helt store stemmeslugere for Venstre.

Ved folketingsvalget i 2015 fik han ikke færre end 28.916 personlige stemmer i Nordjyllands Storkreds. Et personligt stemmetal, som i partiet kun blev overgået af Lars Løkke Rasmussen. Og ved europaparlamentsvalget i 2019 var hans 201.696 stemmer en væsentlig årsag til, at Venstre var det parti, der fik flest stemmer overhovedet.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab