Debat

08.08.22

Premium

Venstre cementerer sin værdipolitik med feministiske takter

Rasmus Ulstrup: Det gamle, folkelige Venstre er efterhånden en saga blot. I den allerede påbegyndte valgkamp har Venstre travlt med at positionere sig, og på værdipolitikken er det ved at være i ledtog med venstrefløjen og dens kønspolitiske mærkesager. Det viser aktuelle udmeldinger fra V-politikere.
Foto: Adobe Stock
Foto: Adobe Stock

At abortgrænsen skal diskuteres og fornyes, er et synspunkt, man normalt ville forvente fra den yderste venstrefløj. Det er klassisk progressiv politik at sætte den gravide over fosteret og kæmpe for kvinders ret til at få en senere abort. Derfor var det heller ikke overraskende, at Enhedslisten var det ene parti, der sidste uge ville have Etisk Råd til at kigge på abortgrænsen. Mere overraskende var det, at Venstre var det andet parti.

Blot en uge efter at Venstre bød ind på abortdiskussionen, har partiet været ude med den klassiske feministiske svada om, at der bør være flere kvinder i politik, og at den manglende kvindemængde skyldes samfundets opfattelse af kvinder som nogle, der ikke kan gøre karriere, hvis de også vil være gode mødre.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab