Debat

15.11.22

Vi står sammen imod islamister

Jaleh Tavakoli, debattør og islamkritiker, fortæller om den nye Clarity Coalition af akademikere, eksmuslimer og reform-imamer, der vil kæmpe imod islamistisk undertrykkelse.
Tysk-egyptiske Hamed Abdel-Samed og fransk-tunesiske Hassen Chalghoumi er blandt dem, der står fast på det åbne samfund i krydsfeltet mellem Vesten og islam. (Foto: Jaleh Tavakoli)
Tysk-egyptiske Hamed Abdel-Samed og fransk-tunesiske Hassen Chalghoumi er blandt dem, der står fast på det åbne samfund i krydsfeltet mellem Vesten og islam. (Foto: Jaleh Tavakoli)

Jeg har i årevis været engageret i kampen mod islamister både i Danmark og internationalt, og derfor var jeg ekstremt beæret over at være inviteret til den første konference i den såkaldte Clarity Coalition. Den beskriver sig som en “global koalition grundlagt af muslimer, tidligere muslimer, akademikere, lærde, forfattere og aktivister, som står for fred, demokrati, frihed og sekulær regeringsførelse” og mødtes for nylig i Østrig. 

Konferencen i Salzburg var ekstremt interessant, og det var en kende surrealistisk at møde mennesker, som jeg i årevis har fulgt på afstand og beundret for deres store arbejde. 

I Clarity Coalitions koncerence deltog nemlig blandt andre Ayaan Hirsi Ali, der er en af koalitionens medgrundlæggere, og Hamed Abdel-Samed, en anden verdenskendt tysk-egyptisk islamkritiker, særligt i arabiske lande, og reform-imamerne Seyran Ates og Hassen Chalghoumi. Der var også organisationer som blandt andet MEMRI og Middle East Forum repræsenteret på konferencen og mange andre.

Islamisterne har med woke-bevægelsens ukritiske fejring af diversitet og offerrollen i den forbindelse haft nogle meget gunstige år. Islamisterne er også lykkedes med at udskamme kritikere med det helt misforståede begreb ´islamofobi´. Hijaben, det muslimske slør på kvinder, er derfor helt uforståeligt blevet et symbol på frihed, frigørelse og stolthed for muslimske kvinder, også i Vesten. Med sloganet: ”hendes krop, hendes valg”.

Det islamiske tørklæde er dog det absolut omvendte af ”min krop, mit valg”. Hijaben er et kønsdiskriminerende religiøst påbud. En patriarkalsk og bogstavtro religion udskammer kvinden, og det bliver af liberale og venstreorienterede i Vesten opfattet som værende frigørelse? Idéen bag det kønsdiskriminerende klæde er “tag det på, og ellers frister du mænd” – “gem dig og din krop væk, kvinde”. 

Her er det netop vigtigt at kigge til kvinderne i Iran, der på niende uge går foran i kampen imod præstestyrets dødspatruljer og risikerer livet for at tage hijaben af. De brænder det på gaderne i demonstrationer. Det er kampen for frigørelse i og fra islam, i modsætning til reklamekampagnerne i USA og Europa, der promoverer hijaben. Det er blot ét eksempel på, hvordan de mange islamrelaterede integrationsemner i den vestlige verden er blevet vendt på hovedet af politisk korrekthed og kulturrelativisme, nu med knald på identitetspolitikken. 

Derfor er Clarity Coalition er vigtigt og nødvendigt skridt i retningen af et styrket arbejde imod islamister verden over. Islamister samarbejder i høj grad på internationalt niveau. Det skal vi, der bekæmper dem, naturligvis også gøre.

Under titlen ’Hvem er vi’ står der også på hjemmesiden noget om, hvad koalitionen vender sig imod: 

”Fordi vi værdsætter fred og demokrati, afviser vi accepten af og begrundelserne for jihad, brugen af dawa til politiske formål og som fortalervirksomhed for institutionalisering af sharia.”

På et tidspunkt under gruppearbejdet stopper jeg islamkritiker og eksmuslim Hamed Abdel-Samed, da han begynder at oversætte fra engelsk til arabisk for den fransk-tunesiske reform-imam Hassen Chalghoumi. De to mennesker på billedet lever hver især med mange livvagter, hver eneste dag, i Europa. 

Jeg undskyldte og bad om tilladelse til at tage et billede, fordi de lige i det øjeblik var kropsliggørelsen af et historisk vigtigt, men sjældent, samarbejde. Eksmuslimer, der samarbejder med imamer, er epokegørende i kampen imod islamisterne og bogstavtro islam. Samarbejdet kommer til at kræve spændende debatter om teologi, hvilket jeg personligt glæder mig til. 

Er man det mindste bekymret for de mange andre islamrelaterede integrationsproblemer, så skal man som minimum undersøge koalitionens arbejde. Og bekymrer man sig for muslimske piger samt kvinders og seksuelle minoriteters rettigheder og friheder eller om jødehad, så er det et arbejde, der er værd at støtte.

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter