Kommentar

23.10.24

Premium

De store sandheder ødelægger demokratiet

Der er med Kierkegaards ord altid et valg - både i det store og i det små. Valget er ikke kun en demokratisk grundkategori, som aktiviseres hvert fjerde år. Det er en eksistentiel grundkategori – måske den vigtigste overhovedet – for os alle sammen. Hver dag. Hver time. Hvert minut. Marianne Stidsen advarer mod de såkaldt store sandheder.

En midaldrende mand står nonchalant og erklærer, at ”Jeg bryder mig ikke om elbiler. Jeg synes, det er noget opreklameret lort”. Næste billede: En ung kvinde står lidt næsvist og proklamerer ”Om jeg nogensinde kommer til at købe en elbil? Nej.”

Det hele slutter med konklusionen, fremsagt med en overlegen ældre skolelærerindestemme, ”Forandring er svær. Men nødvendig. Fossilbiler hører ikke hjemme i en grønnere fremtid.”

Bum. Færdigt arbejde. Og så er den potte ude.

Reklamen for Andel Energi, som har kørt et stykke tid på TV2, siger noget centralt om den tid, vi lever i, nemlig at nogle – ikke mindst dem, der har sat sig på mediefladen – sådan set er indstillet på at suspendere demokratiet til fordel for en totalitær beslutningsproces. 

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

55

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab