Kommentar

12.08.24

Premium

Lav etnocentrisme er årsag til høj indvandring i Vesten

Lav etnocentrisme er et fælles europæisk træk. Venstreorienterede europæere holder ligefrem mere af de andre end af sig selv. Det lyder - alt efter temperament - enten fint, sødt eller hjernedødt. Problemet er bare, at det kan koste os vores hele kultur, skriver Morten Uhrskov.

Hvad er det fælles vestlige i forhold til indvandring fra den tredje verden?

Det kan man jo nok spørge sig selv om, fordi vi mennesker godt kan lide at finde mønstre og lave meningsfulde generaliseringer. For at blive klogere, ikke dummere, som vi bliver, hvis vi hårdnakket påstår, at alle eller ingen af en bestemt gruppe er sådan eller ikke sådan. Det ville selvsagt være absurd. Man skal med rette lade være med at skrive, at arabere i Danmark er kriminelle, men gerne, at arabere i Danmark har en voldsom overrepræsentation i kriminalitetsstatistikkerne.

Hvis vi forsøger os med en meningsfuld generalisering om, hvorfor en stribe vesteuropæiske landes ledere insisterer på at udtynde de hjemmehørende befolkninger gennem indvandring fra ikke-vestlige lande, må vi overveje forskellige forklaringer.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

55

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab