Kommentar

20.08.24

Premium

Marie Bjerres kronik - et lyspunkt i dystre woke-tider

Der er håb for almindelige mennesker, når selv digitaliserings- og ligestillingsminister Marie Bjerre kan se, at det vakte tyranni er gået amok og har importeret gakkede amerikanske pseudo-teorier. Formanden for KU har mødt sekretariatschefen for de vakte LGBT'ere og advarer ministeren mod at række woke-chefen så meget som en konsonant.

Det er mig meget uvant at skulle nedfælde andet end kritik af Danmarks digitaliserings- og ligestillingsminister, Marie Bjerre (V), men lad dette være undtagelsen, der bekræfter reglen.

For dobbeltministeren skrev faktisk - eller var i hvert fald afsender på - en udmærket kronik i anledning af dette års Pride-fejring, hvor nu kritiserer, hvad hun selv kalder skøre eksempler på wokeisme. Det omfatter blandt andet Ibi-Pippi, der har skiftet juridisk køn og til dels er lykkedes med at blive behandlet som kvinde af det offentlige system, selvom intet udover hans CPR-nummer indikerer, at han skulle være det; det omfatter transpersoner, der deltager i kvindesport på trods af at være født som mænd; og venstreorienterede identitetspolitikere, der vil forvanske sproget og rense det for kønnede betegnelser som mænd og kvinder.

Det er en berettiget kritik, som vi efterhånden er mange, der længe har fremført i en tiltagende absurd identitetspolitisk debat. Det er positivt og ærligt talt overraskende, at lydhørhed over for denne fornuftige skepsis har vundet indpas i ministerkontorerne, og så endda hos den minister, der ellers synes at have været bannerfører for Venstres omfavnelse af identitetspolitik. Om det skyldes Venstres katastrofalt lave meningsmålinger, brok fra baglandet, eller 2022-valgundersøgelsens tydelige understregning af, at danskerne faktisk ikke er særligt woke, skal jeg ikke kunne sige - men uagtet hensigten er budskabet tiltrængt og velkomment.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

55

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab