Kort Nyt

04.01.23

Politifagforening: Politisk mål om mere politi er ikke realistisk

Politiforbundet er bekymret for, om færre elever på politiskolen får konsekvenser for politiets arbejdsmiljø.
Politiskolen får færre ansøgere og flere betjente forlader politiet. Derfor er det ikke realistisk at nå i mål med målsætning om flere betjente ifølge Politiforbundets forbundsformand. (Arkivfoto).
Politiskolen får færre ansøgere og flere betjente forlader politiet. Derfor er det ikke realistisk at nå i mål med målsætning om flere betjente ifølge Politiforbundets forbundsformand. (Arkivfoto).

Det er ikke realistisk at have 11.700 politibetjente i Danmark i slutningen af 2023.

Det mener Politiforbundets forbundsformand Heino Kegel ifølge Jyllands-Posten.

Målsætningen blev besluttet af partierne bag det seneste politiforlig. Det aftalte Folketinget i december 2020.

Her var det planen, at antallet af politibetjente i Danmark skulle øges fra omkring 11.250 betjente til 11.700 betjente.

Rigspolitiet erkender i et skriftligt svar til Jyllands-Posten, at det er vanskeligt at nå i mål. Men det betyder ikke noget for, om politiet kan løse sine opgaver ifølge Rigspolitiet.

- Politistyrken vil blot øges langsommere end tidligere forventet, og det vil indebære, at styrkelsen af politikredsenes robusthed forskydes i tid. Den eksisterende opgaveløsning bliver derimod som udgangspunkt ikke påvirket, lyder det.

Ifølge Jyllands-Posten er antallet af ansøgere til politiskolen faldende. Samtidig forlader flere betjente end beregnet politiet.

Politiskolen beskriver også de problemer i et svar til partierne bag politiforliget. Her lyder det også, at der er en stor andel, som ikke består politiskolens optagelsesprøve.

Politiskolen skriver, at det faldende antal ansøgere skal ses i lyset af de generelle rekrutteringsudfordringer på arbejdsmarkedet ifølge Jyllands-Posten.

Heino Kegel er bekymret for, at politiet er på vej ind i en ond spiral. Han mener, at der kan blive færre hænder til opgaverne. Han frygter, at det får betydning for betjentenes arbejdsmiljø. Det siger han til Jyllands-Posten.

Justitsminister Peter Hummelgaard (S) skriver i et skriftligt svar til Jyllands-Posten, at han som ny minister først skal danne sig det fulde overblik.

Men han understreger, at det er en høj prioritet for regeringen, at der er et synligt og borgernært politi i Danmark.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter