Podcast

30.04.21

Respiratoren: Detailhandel i en krisetid

Direktør i elektronik-kæden POWER Jesper Boysen er stolt af sine butikker og mere skuffet over politikerne. Fejl er forståelige, men det har ikke været godt nok, siger han i podcasten Respiratoren, der sætter fokus på detailhandel. Mød også Jens Birkeholm, Dansk Detail.

"Jeg synes, både vores medarbejdere og vores ledere har håndteret det helt fantastisk ... men jeg vil gerne sige, det var fandeme noget af et chok. Det kan jeg sige med god samvittighed."

Ordene kommer fra Jesper Boysen, direktør i elektronikkæden POWER og 'den fødte købmand' ifølge Timm Jeppesen, vært på Respirator. I fjerde afsnit af denne podcast fra Risika fortæller han om sit arbejdsliv med særlig fokus på det sidste års tid, hvor coronavirus har sat snævre og udfordrende rammer for erhverv. Som mange andre virksomheder har det også været hårdt for POWER. 

"Noget af det første, vi gik i gang med, var retningslinjerne. Vi var meget hurtigt ude med at indkalde varehuscheferne til møde og gennemgå en form for nødplan. Vi var hurtigt ude med ekstra rengøring og vagter foran forretningerne, allerede før vi blev bedt om det." 

I programmet fortæller Boysen om, hvordan hans storcenterbutikker blev forskelligt påvirket, hvordan hans forretninger fik omskolet deres medarbejdere. Boysen har også kunnet betragte, hvordan danskernes forbrugsmønstre ændrede sig gennem 2020, og forskellige varer i POWERs sortiment blev mere populære, som årstiderne skiftede sammen med virustrykket - og ikke mindst de politiske rammer, som interviewet også kommer ind på: 

"Dybt suk. Jeg er ikke virolog, og jeg er heller ikke statsminister ... Jeg synes, man har været lang tid om at træffe beslutningerne, og jeg synes, man har været for lang tid om at fremlægge en plan. Jeg ved godt, de løber, mens de lærer. Men den her, undskyld mig, overforsigtighed, der har været, synes jeg har været lige flot nok i forhold til den økonomi, der dagligt bliver påvirket af det," siger Jesper Boysen også med tanke på de mindre erhvervsdrivende. 

Den anden gæst i indslaget er direktøren for brancheorganisationen Dansk Detail, Jens Birkeholm, som pludselig fandt sine medlemmer i chok. 

"De var dybt rystede. Det at få at vide, at man skal lukke sin virksomhed, er jo grænseoverskridende, når man er selvstændig," siger Birkeholm. 

Hør, hvorfor tidspunktet starten af marts var et særlig kompliceret tidspunkt at suspendere driften for mange i specialdetailbranchen, og hvordan Dansk Detail har forholdt sig til den svære tid og de politiske frustrationer. Også her er der sket et skift i forbrug og handelsformer, også på mere spøjse måder. Og er det rimeligt eller hensigtsmæssigt, man ikke kan sælge sko i en skobutik, men godt kan købe dem i et supermarked? Birkeholm er ikke begejstret for landets erhvervsminister i den forbindelse. 

Hør også Andreas Steno, global chefstrateg hos Nordea, udlægge, hvordan detailbranchen også har haft sine klare vindere, og hvad der er hans betænkelighed ved de kommende måneder. Samt hvordan en butik med brudekjoler kan illustrere de udfordringer, som samfundet og politikerne står over for.

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter