Redaktøren skriver

23.10.24

Premium

Befriende hofnar i DR

Et interview i DR’s ”Deadline”, der gik galt fra begyndelsen, rummer et stykke danmarkshistorie. Det, gæsten sagde, var ikke alene ødelæggende for den gode, progressive stemning i det fordomsfulde kulturliv. Det var også sjældent sandt og virkelighedstro.
Se hele interviewet med Jens Albinus i Deadline på linket i bunden af artiklen
Se hele interviewet med Jens Albinus i Deadline på linket i bunden af artiklen

Vi er i Danmark ikke vant til at møde udøvende kunstnere, der kan tænke historisk og politisk – eller evner at sætte deres meninger ind i en større analytisk sammenhæng. Vi er heller ikke vant til, at de står frem med deres observationer og overvejelser og bidrager til den løbende ånds-, kultur- og samfundsdebat. Vi er, for nu at sige det kort, vant til præcis det modsatte.

Når skuespillere, scenekunstnere, instruktører, forfattere, musikere og andre kulturfolk taler om det fælles, taler de helst om sig selv. Siger de endelig noget, synes de sjovt nok, at fælleskassen skal sende nogle flere penge til netop deres branche, institution eller forestilling. Fordi den er helt unik og vigtig.

Tirsdag aften var en undtagelse, da den erfarne skuespiller Jens Albinus i anledning af sin nye essaysamling Den kærlighed du har til mig kastede en sjælden glans over DR’s såkaldte debatprogram Deadline, som for mange år siden sandede til i politisk korrekte vinkler og værter lige så forudsigelige som rådhusklokkernes bimlen i det indre København.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

55

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab