Velkommen til Naser Khader på Kontrast

Naser Khader vil fremover kommentere og analysere internationale begivenheder og sikkerhedsspørgsmål for Kontrasts læsere og lyttere - med særligt fokus på Mellemøsten og USA. Naser Khaders analyser vil blive præsenteret under mærket: ”Verden ifølge Khader”.

Det er med stor glæde at vi på Kontrast kan byde velkommen til Naser Khader.

Naser Khader vil fremover kommentere og analysere internationale begivenheder og sikkerhedsspørgsmål for Kontrasts læsere og lyttere - med særligt fokus på Mellemøsten og USA.

Naser Khaders analyser vil blive præsenteret under mærket: ”Verden ifølge Khader”.

Den første analyse , som er publiceret her, kan læses uden at være medlem. Hvis du vil følge Nasers analyser på Kontrast i "Verden ifølge Khader, skal du melde dig ind. Det gør du her.

Naser Khader er tidligere medlem af Folketinget (2001-2011 og 2015-2022), formand for Folketingets Forsvarsudvalg (2018-2021) og næstformand for Folketingets Udenrigsudvalg (2015-2018). Han forlod Folketinget i 2022.

Sideløbende har Naser Khader skrevet talrige bøger, og han har været seniorforsker ved den konservative amerikanske tænketank Hudson Institute (2011-2015).

I dag er han senioranalytiker for den amerikanske tænketank Middle East Forum. Han har skrevet for flere aviser og været vært på DR-programmet "Arabiske stemmer". Han er stadig flittig kronikør i adskillige dagblade og internationale medier.

Naser Khader er stifter og CEO - og aktiv rejseleder - i sit rejsebureau, Palmyra Rejser, der specialiserer sig i rejser til Mellemøsten. Rejser, der gør folk klogere - ikke mindst i kraft af Khaders sprogkundskaber, historiske viden og lokalkendskab.

Han taler arabisk, som tales i 22 lande, og har rejst i omtrent 100 lande i sit 61-årige liv. Han følger internationale medier inklusive de arabiske sociale medier, som de færreste danske journalister og skribenter kan.

”Problemet med den danske dækning af både Mellemøsten og USA er, at det er meget ensidigt. Alt for meget kan hurtigt spores tilbage til, at en dansk journalist har set CNN eller læst The New York Times og The Washington Post. Eventuelt suppleret med nyhedsbureauerne Reuters og AP”, siger Naser Khader.

”Det er synd for de danske modtagere at de danske medier ikke har ret mange mellemøst-korrespondenter der taler og skriver arabisk: Danskerne får serveret et meget ensidigt billede. I Mellemøsten er Israel den store skurk, og i USA er Trump ondskaben selv. Verden er mere kontrastfyldt end som så.”

Naser Khader har appetit på mere og elsker at dele ud af sin viden.

Senest har han suppleret sine videregående uddannelser (cand.polit, Kbh Uni, mellemøststudier ved Syddansk Universitet og Master i Teologi KUA) med teologistudier under paragraf 1-ordningen på Københavns Universitet.

Målet er at kvalificere sig til selve præstegerningen i den danske folkekirke, og han har passet studierne, sideløbende med at han senest har skrevet bogen "Vejen - fra koranskole til folkekirke"; et meget personligt og dybdegående opgør med islam og hans indtræden i kristendommen. Du kan høre podcasten, hvor Mikael Jalving interviewede Naser Khader om bogen her

Khader kender kontrasterne. Islam versus vestlig civilisation. Eftergivenhed versus at tage et standpunkt og stå fast. Principper frem for populisme. Handlekraft forklædt som demokrati. Og ikke mindst nuancerne, som alt for ofte går tabt.

Vi står lige nu med afgørende valg i flere vestlige lande, som bliver afgørende for verdens udvikling de kommende mange år.

Naser Khader vil gøre Kontrasts læsere og lyttere klogere.

 

 

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter