Video

“Der går et spøgelse gennem dansk åndsliv”

18. apr. 2021

Morten Messerschmidt er imod identitetspolitik, men hvad vil han stille op, og er han ikke selv en slags identitetspolitiker? Cilles Sorte Skole spørger i anledning af nyt DF-udspil.

“Der går jo et individualistisk spøgelse gennem dansk åndsliv i de her år, hvor alting skal nedbrydes og dechifreres ned til, at man som menneske skal kunne definere alting sammen. Alt, hvad der er overleveret, skal kastes bort.” 

Morten Messerschmidt, den aktuelle gæst i Cilles Sorte Skole, taler klart om sin motivation til at komme af med de identitetspolitiske strømninger, som han er en af de skarpeste kritikere af, ikke mindst på universiteterne. 

Han og Dansk Folkeparti vil gerne gøre op med en række problemer med et nyt udspil, men forskningsfrihed er ikke en af dem, forsikrer han. 

“Der er jo ikke nogen, der forhindrer nogen som helst i at forske i alt det nonsens, som de vil. De skal bare selv finansiere det. Jeg synes, det er helt rimeligt, at man fra statens side siger, at der er et vist mindsteniveau for, hvad man kan kalde forskning,” lyder svaret til vært Cille Hald Egholm. 

Men er det så Folketinget og Morten Messerschmidt, der skal sidde og detailstyre uddannelserne, eller kan det klares med andre strukturelle ændringer?

Se hans svar på det og andre vedkommende spørgsmål, f.eks. om Dansk Folkepartis ønske om mere dansk på universiteterne ikke kan risikere at afskære de studerende fra nyt og nyttigt materiale. Eller om Messerschmidt foragt for identitetspolitik egentlig kun gælder den, som han ikke selv kan lide, for er han ikke selv en identitetspolitiker? 

Bliv klogere på Messerschmidt og spøgelset i Cilles Sorte Skole, og døm selv.

Del artiklen

Vi tilstræber en engageret og argumentorienteret debat med et skarpt fokus på bolden fremfor manden og frabeder os derfor personangreb, skældsord og motivanalyser samt uargumenterede vredesudbrud. Rigtig god debat. :-)

Bliv opdateret, når der er nyt fra Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få dit ugentlige overblik over nyheder.

Bliv medlem af Kontrast og kickstart det borgerlige Danmark!


Kontrasts medlemmer er et borgerligt fællesskab:

1. Forstå verden og se kontrasten: Du får fuld adgang til videoer, interviews, analyser og artikler på Kontrast.dk.

2. Du inviteres til fester, debatter og saloner, hvor du møder landets skarpeste tænkere og skribenter.

3. Du får adgang til Kontrasts Ekkokammer på Slack og til artikelkommentarer.

4. Du får direkte indflydelse på, hvilke emner Kontrast skal behandle.

5. Dit medlemskab er dit bidrag til fokus på de vigtigste spørgsmål inden for velfærdsstat, indvandring, kultur m.m.

null

Årlig betaling

23 kr./uge1.200 kr./året.

Månedlig betaling

10 kr./uge

de første fire uger.

Derefter 119 kr./måned. Kan kun købes indtil 26. september.

Månedlig betaling

28 kr./uge119 kr./måned.