Video

18.04.21

“Der går et spøgelse gennem dansk åndsliv”

Morten Messerschmidt er imod identitetspolitik, men hvad vil han stille op, og er han ikke selv en slags identitetspolitiker? Cilles Sorte Skole spørger i anledning af nyt DF-udspil.

“Der går jo et individualistisk spøgelse gennem dansk åndsliv i de her år, hvor alting skal nedbrydes og dechifreres ned til, at man som menneske skal kunne definere alting sammen. Alt, hvad der er overleveret, skal kastes bort.” 

Morten Messerschmidt, den aktuelle gæst i Cilles Sorte Skole, taler klart om sin motivation til at komme af med de identitetspolitiske strømninger, som han er en af de skarpeste kritikere af, ikke mindst på universiteterne. 

Han og Dansk Folkeparti vil gerne gøre op med en række problemer med et nyt udspil, men forskningsfrihed er ikke en af dem, forsikrer han. 

“Der er jo ikke nogen, der forhindrer nogen som helst i at forske i alt det nonsens, som de vil. De skal bare selv finansiere det. Jeg synes, det er helt rimeligt, at man fra statens side siger, at der er et vist mindsteniveau for, hvad man kan kalde forskning,” lyder svaret til vært Cille Hald Egholm. 

Men er det så Folketinget og Morten Messerschmidt, der skal sidde og detailstyre uddannelserne, eller kan det klares med andre strukturelle ændringer?

Se hans svar på det og andre vedkommende spørgsmål, f.eks. om Dansk Folkepartis ønske om mere dansk på universiteterne ikke kan risikere at afskære de studerende fra nyt og nyttigt materiale. Eller om Messerschmidt foragt for identitetspolitik egentlig kun gælder den, som han ikke selv kan lide, for er han ikke selv en identitetspolitiker? 

Bliv klogere på Messerschmidt og spøgelset i Cilles Sorte Skole, og døm selv.

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter