Video

Hvilke borgerlige har svigtet?

25. apr. 2021

Kasper Støvring og andre nationalkonservative ville hellere stemme på statsministeren frem for Venstres formand, mens Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, mener, at Frederiksen er en Anker Jørgensen i forklædning. Hør de tos debat og bud på en vej fremad i Interviewet.

Flere borgerlige debattører har på det seneste kritiseret Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, og i samme åndedrag rost statsminister Mette Frederiksen (S). Hun har blandt andet vundet respekt hos sine ellers ideologiske modparter for at være viljestærk, national og føre en striksere udlændingepolitik end sine forgængere.

Forfatter og debattør Kasper Støvring konstaterer, at S har overgået V i udlændingepolitik. Og hvis skulle vælge kun mellem den siddende statsminister og Venstres formand, ville han træffe et opsigtsvækkende valg. 

"Så ville jeg nok stemme på Mette Frederiksen. Det er jeg ikke glad for at sige. Jeg opfatter mig som borgerlig, konservativ. Jeg så helst, at den borgerlige fløj havde det bedste bud på bedste politik, men sådan ser det ikke ud nu. Det er Socialdemokratiet, der stort set tromler den borgerlige fløj, der er splittet," siger Kasper Støvring, der også er bestyrelsesmedlem her i Kontrast.

Ugens anden gæst, Berlingske-redaktør Tom Jensen, mener, at Mette Frederiksens politik er en helhed, som fristede borgerlige skal være bevidst om:

"Det er jo sådan set det, Mette Frederiksen har sat sig for, at trække S til højre i værdipolitikken og til gengæld mere til venstre i fordelingspolitikken. Derfor er hele strategien at få sådan nogle som dig, Kasper, at kunne lide det så meget, så man faktisk foretrækker Mette Frederiksen, og det har sået splid i de borgerlige rækker."

Kasper Støvring vedkender sig nu heller ikke at være blevet nogen rigtig socialdemokrat og er særlig bekymret for civilsamfundet. 

"Jeg tror stadig, de borgerlige er de bedste, ideologisk, til at passe på Danmark og civilsamfundet, men jeg ser det egentlig ikke som en mulighed, at de borgerlige revitaliserer sig," siger Støvring. 

Hvad er der så at gøre for at revitalisere? Måske at se nærmere på begrebet frihed, mener de to, på hver deres måde: 

"Den borgerlige blok har været katastrofalt dårlig til at berige begrebet frihed. Det er blevet alt for fladt og indholdstømt. Jeg tror, det er en nøgle til, hvordan man kan lægge kant til Socialdemokratiet igen, at man får beriget begrebet frihed igen. Både den individuelle frihed og friheden til at gøre noget, som ikke er styret af det tvangskollektiv, som velfærdsstaten er af natur," siger Tom Jensen. 

Hør flere udlægninger i Interviewet, der også kommer ind på forholdet mellem frihed og velstand. Hør også, hvorfor Tom Jensens holdning til at få børn i Syrien til til Danmark hviler på "en stangborgerlig analyse" ifølge redaktøren.

Del artiklen

Vi tilstræber en engageret og argumentorienteret debat med et skarpt fokus på bolden fremfor manden og frabeder os derfor personangreb, skældsord og motivanalyser samt uargumenterede vredesudbrud. Rigtig god debat. :-)

Bliv opdateret, når der er nyt fra Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få dit ugentlige overblik over nyheder.

Bliv medlem af Kontrast og kickstart det borgerlige Danmark!


Kontrasts medlemmer er et borgerligt fællesskab:

1. Forstå verden og se kontrasten: Du får fuld adgang til videoer, interviews, analyser og artikler på Kontrast.dk.

2. Du inviteres til fester, debatter og saloner, hvor du møder landets skarpeste tænkere og skribenter.

3. Du får adgang til Kontrasts Ekkokammer på Slack og til artikelkommentarer.

4. Du får direkte indflydelse på, hvilke emner Kontrast skal behandle.

5. Dit medlemskab er dit bidrag til fokus på de vigtigste spørgsmål inden for velfærdsstat, indvandring, kultur m.m.

null

Årlig betaling

23 kr./uge1.200 kr./året.

Månedlig betaling

10 kr./uge

de første fire uger.

Derefter 119 kr./måned. Kan kun købes indtil 26. september.

Månedlig betaling

28 kr./uge119 kr./måned.