Video

Rune Selsing: ‘Det har ingen videnskabelig værdi overhovedet’

18. apr. 2021

Det er dybt problematisk, at forskningscentre og publikationer promoverer identitetspolitisk pseudovidenskab og politisk aktivisme. Det mener debattør og cand.mag. i filosofi Rune Selsing.

I ugen, der er gået, har Kontrast sat fokus på identitetspolitik, ikke mindst i uddannelsesvæsenet. Men vi har ikke set nærmere på noget af den forskning, der i debatten bliver beskyldt for at være politiserende og pseudovidenskablig. Det har Rune Selsing imidlertid i en række indlæg i Jyllands-Posten (her, her og her), og i Interviewet redegør han for sin kritik og perspektiverer. 

Hør blandt andet, hvorfor Rune Selsing ikke mener, det giver mening i en forskningsartikel at hævde, at en debat om bederum i virkeligheden handler om race, fordi forfatterne “stoler på den følelsesstruktur, vi mærker gennem vores kropslige og historiske indlejrethed”. 

Eller hvorfor der ikke er belæg for at hævde at “[Marie] Krarup og [Mattias] Tesfaye samler angsten op og sender den i cirkulation i debatten. De kræver universitetet transformeret til et nationalt kontrolleret og renset helle for hvide”. Og hvorfor det er et problem, at en række feministiske forskere ønsker artikler, der skaber ”store bølger af forandringer” med ”revolutionært potentiale”.

Og hvad mener Rune Selsing, så løsningen er? Skal rektorerne eller politikerne gribe ind - og risikerer det ikke at undergrave forskningsfrihed og armslængdeprincipper?

Du kan finde Interviewet samt audio af alle Kontrasts udsendelser som podcast i iTunes, Google Podcast, Spotify og via vores RSS-feed.Del artiklen

Vi tilstræber en engageret og argumentorienteret debat med et skarpt fokus på bolden fremfor manden og frabeder os derfor personangreb, skældsord og motivanalyser samt uargumenterede vredesudbrud. Rigtig god debat. :-)

Bliv opdateret, når der er nyt fra Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få dit ugentlige overblik over nyheder.

Bliv medlem af Kontrast og kickstart det borgerlige Danmark!


Kontrasts medlemmer er et borgerligt fællesskab:

1. Forstå verden og se kontrasten: Du får fuld adgang til videoer, interviews, analyser og artikler på Kontrast.dk.

2. Du inviteres til fester, debatter og saloner, hvor du møder landets skarpeste tænkere og skribenter.

3. Du får adgang til Kontrasts Ekkokammer på Slack og til artikelkommentarer.

4. Du får direkte indflydelse på, hvilke emner Kontrast skal behandle.

5. Dit medlemskab er dit bidrag til fokus på de vigtigste spørgsmål inden for velfærdsstat, indvandring, kultur m.m.

null

Årlig betaling

23 kr./uge1.200 kr./året.

Månedlig betaling

10 kr./uge

de første fire uger.

Derefter 119 kr./måned. Kan kun købes indtil 26. september.

Månedlig betaling

28 kr./uge119 kr./måned.