Video

05.04.22

Tvede: Jeg sætter kæmpe spørgsmålstegn ved, hvor grønt det egentlig er

Vi skal ikke købe venstrefløjens dogmer om, at rationering er eneste vej ud af klimakrisen, siger Lars Tvede i interview med Kontrast. Nogle ser samfundet som en kage, men lad os hellere se det som et bageri, foreslår han.

I en præsentation udgivet af Kontrast mandag redegør iværksætter og analytiker Lars Tvede for sit perspektiv på problemer og muligheder for fremtidens klima- og energipolitik. Kontrast følger op med dette interview, hvor han blandt andet går i rette med den dominerende grønne vinkel på klimapolitik, som ifølge Tvede ikke er så grøn i virkeligheden. 

Tvede siger blandt andet, at data ikke giver anledning til akut frygt for voldsomme klimastigninger. Men det er et perspektiv, han ikke deler med eksempelvis FN’s klimapanel, IPCC. Så hvad siger han til dem, der mener, at han skønmaler situationen? Er de teknologiske løsninger, som han sætter sin lid til, virkelig så tæt på, som han giver indtryk af? 

Det og meget mere spørger Mikkel Andersson ind til her i videoen, hvor Tvede også giver sin udlægning af, hvorfor så mange på venstrefløjen er blevet så begejstrede for den angiveligt grønne dagsorden. Det handler i høj grad om et ønske om politisk kontrol, mener Tvede. Se det hele ovenfor.

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter