Anmeldelse
Kirsten Junge

09/8/22

Vi kan stadig blive klogere af Simone de BeauvoirKirsten Junge: Den nye oversættelse af Simone de Beauvoirs erindringsroman fra 1954, ‘En velopdragen ung piges erindringer’ giver et velkomment gensyn med et klassisk værk. Det er en god anledning til at få besked om den klassiske feminisme, nu hvor tiden igen er præget af kønsdebat.
Anmeldelse
Kirsten Junge

27/3/22

Hauge fortæller fornemt om kendte og glemteNy bog fra Hans Hauge fortæller om markante tyske tænkere i 20’erne og 30’erne, der har fået meget forskellige eftermæler. Det er blevet til nærværende og tankevækkende stof, mener anmelder Kirsten Junge.
Anmeldelse
Kirsten Junge

16/1/22

God filosofisk indføring om kvinder, krig og kærlighed‘Frihedens Ild – filosofiens redning i mørke tider’ er en absolut godkendt bog om fire filosofiske kvinder, der på hver sin måde indskrev sig i historien under og efter 2. verdenskrig. Et markant værk med nogle få mangler, vurderer Kirsten Junge i sin anmeldelse.
Anmeldelse
Kirsten Junge

15/6/21

En bog, der bringer kvinderne frem i lyset‘Kvinde Kend Din Historie’ er fuld af nærværende beretninger om danske kvinder og befriende fri for woke tendenser. Gry Jexens bog kunne gå hen og blive en klassiker, vurderer Kirsten Junge i sin anmeldelse.
Anmeldelse
Kirsten Junge

11/5/21

En godkendt skæbnefortælling fra BrinkmannEt særligt parløb mellem 90-årige ‘Lili’ og psykolog Svend Brinkmann gennemgår livets forhold i lyset af Lilis flirt med fjenden under 2. verdenskrig. Bogen bliver nogenlunde vellykket løftet op til en fortælling om individ, skyld og skæbne.
Anmeldelse
Kirsten Junge

27/4/21

Vellykket kvindebog med få skønhedspletter'Rollemodeller og Ravnemødre' handler om mod, magt og mænd. Det er en hurtig og letlæst bog. En bog, som afdækker vigtig viden og fakta om kønsmønstre og aktiv magtudøvelse.