Drabet på Guds lamForfatter og sognepræst Kristian Ditlev Jensen er også fårehyrde og ved, at får er årvågne. Selv om de er store, er de nederst i fødekæden. Nederst i eksistensmagtens hierarki. De er taberne. Og derfor er de bange. Men ikke nummer 2247. Ikke i dag. Hun er fuldkommen ligeglad. I dag skal hun aflives. Kontrast bringer første kapitel af Jensens essaysamling "Hyrde", der netop er udkommet på forlaget Gyldendal.
Woke er et fortidslevn - nu skal vi videreHold op med at lyve os lige op i ansigtet. Man bliver ikke ”tildelt” noget køn ved fødslen. Ethvert levende væsen har et køn – længe før fødslen – og køn er biologisk. Når de woke taler om et ikke-biologisk køn, så taler de om et køn, der kun findes inde i hovedet på dem selv. Det vilde er, at vi alle sammen forventes at tage det lige så alvorligt, som hvis det var et virkeligt køn. Heri består det kollektive bedrag.
Sæt dig dog nedKontrast nåede ikke i kirke i søndags, fordi vi var travlt optaget med alt muligt andet. Derfor bringer vi et uddrag af Kristian Ditlev Jensens prædiken i Kværndrup Kirke på Fyn. Den handler om kampen mellem det praktiske liv og det åndelige, hvor vi har det med at glemme det sidste. Men her får du chancen for at tanke lidt op med et kristent bud om, at man har pligt til holde fri og fordybe sig i det åndelige.
Kristian Ditlev om Belli: I udkanten af mit øreKristian Ditlev Jensen: Det er kun de helt store kunstnere, der rører os alle sammen på kryds og på tværs. En af dem var Peter Belli, som ved nærmere eftertanke betød en hel masse for én, også selv om han faktisk ikke betød alverden.
De værdigt trængende og de uværdigt trængendeKristian Ditlev Jensen: Det er faktisk ikke så synd for alle, som det er synd for. Men pladderhumanisme i forhold til fattigdom har desværre gjort det upopulært at skelne mellem dem, som er værdigt trængende, og dem, som ikke er det. Du skal klare dig selv, hvis du kan.