16.07.23

Netanyahu forventes udskrevet fra hospitalet søndag

Israels premierminister blev indlagt lørdag aften, da han følte sig svimmel efter en tur til Genesaret Sø.
Israels 73-årige premierminister Benjamin Netanyahu blev lørdag indlagt på et hospital i Tel Aviv efter svimmelhed og mistanke om dehydrering. Han forventes udskrevet søndag. (Arkivfoto).
Israels 73-årige premierminister Benjamin Netanyahu blev lørdag indlagt på et hospital i Tel Aviv efter svimmelhed og mistanke om dehydrering. Han forventes udskrevet søndag. (Arkivfoto).

Israels premierminister Benjamin Netanyahu forventes at blive udskrevet fra Sheba Hospital i Tel Aviv søndag, efter han lørdag blev indlagt på grund af svimmelhed.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Der er ikke fundet uregelmæssigheder i de seneste test, efter han blev indlagt med mistanke om dehydrering, skriver Netanyahus kontor søndag morgen.

Den israelske premierminister blev indlagt lørdag på grund af svimmelhed.

Undersøgelser viste, at han sandsynligvis har været dehydreret. Indlæggelsen er sket på et tidspunkt, hvor der er hedebølge i Israel.

Lørdag aften udsendte den 73-årige premierminister en video fra hospitalet. I den fortalte Netanyahu, at han havde holdt ferie ved Genesaret Sø, og at han ikke havde beskyttet sig ordentligt mod varmen.

- Ikke en god idé, lød det fra Netanyahu i videoen, hvor han også sagde, at han havde det bedre.

- Jeg har det rigtig godt, sagde han og opfordrede israelere til at bruge mindre tid i solen og drikke mere vand.

Israels ugentlige ministermøde, der normalt afholdes søndag, er blevet udsat til mandag, oplyste premierministerens kontor lørdag.

Netanyahu har flere gange før været indlagt på hospitalet med helbredsproblemer.

For eksempel var han kortvarigt indlagt i begyndelsen af oktober sidste år under den jødiske faste Yom Kippur.

Den konservative leder er for tiden i politisk stormvejr på grund af en omstridt retsreform, som han og regeringen har mødt stor modstand mod i befolkningen.

Der har været store demonstrationer i Israel på grund af reformen, som israelere frygter vil gå ud over domstolenes uafhængighed.

Ifølge nyhedsbureauet dpa trodsede over 150.000 demonstranter lørdag det varme vejr i Tel Aviv for udtrykke deres utilfredshed med reformen.

Tusindvis af israelere deltog i demonstrationer i andre byer, skriver dpa.

Reuters

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter