Analyse

17.03.23

Premium

AI kommer også efter akademikerne og kværulanterne

Mikkel Andersson har set på, om kunstig intelligens kan bedrive kildekritik og skrive debatindlæg.
Foto: Midjourney.ai
Foto: Midjourney.ai

Jeg har været online siden 1993 og set adskillige digitale teknologier blive udråbt som det, der skulle ændre verden, uden at meget faktisk forandrede sig. I starten af nullerne mente mange, at virtual reality ville blive det helt store. Men selvom det kan nås endnu, blev Second Life aldrig et kæmpe hit, og indtil videre er VR primært legetøj for dedikerede nørder. 

Ligeledes forventede mange, at videotelefoni ville blive enormt populært, når teknologien først fandtes. Det gør den i dag, men videotelefoni er et nicheprodukt, der anvendes til fjernundervisning under pandemier eller til konferencer, mens langt de fleste stadig foretrækker tale- frem for videoopkald.

For tiden er det en kunstig intelligens kaldet GPT, der spås til at forandre verden. De sidste par dage har sociale medier flydt over med vurderinger af dens nyeste udgave, version 4.

Jeg har leget en del med GPT de seneste dage og moret mig over, hvilke mærkelige ting den kan finde på at hævde. Eksempelvis, at jeg i 2019 skulle have skrevet den ikke-eksisterende bog "De Radikale - et portræt af Danmarks mest indflydelsesrige parti".

Alligevel er jeg ved at blive overbevist om, at GPT og lignende teknologier kommer til at ændre temmelig meget for temmelig mange mennesker. Mest fordi jeg kan se, hvor effektiv teknologien kan være inden for genrer, jeg kender.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

55

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab