Analyse

04.01.22

Premium

Omikronologi: Et pandemisk slutspil?

Stadig mere tyder på, at kombinationen af høje vaccinerater og en mildere covidvarient stiller Danmark i en gunstig position. Mikkel Andersson ser nærmere på den aktuelle covidsituation i denne analyse.
Illustration: Vectorstock, red.
Illustration: Vectorstock, red.

Marts 2020 synes meget længe siden, og det er nemt at glemme, at det i praksis var en noget anden sygdom, som ramte landet, end vi har i dag. Lige nu bliver de fleste danskere ramt af den fjerde coronavariant, som er blevet dominerende her til lands: omikron. Inden da havde vi også besøg af den engelske variant, først kendt som B117, og senere alpha, og den ganske aggressive indiske variant, delta. Vaccinerne var udviklet til den oprindelige variant, i teknisk lingo kaldet wild-type, som altså er adskillige generationer bagud i forhold til dem, vi i dag lever med.

Grundlæggende er epidemiens kompleksitet øget markant. Det første års tid, hvor der kun var den oprindelige variant og ingen vacciner, var der relativt få variabler at holde øje med. Ved at se på sygdommens samlede smittetal i en befolkning kombineret med aldersprofilen af de smittede kunne man, groft sagt, nogenlunde forudsige indlæggelser og dødsfald i vestlige lande. 

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

55

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab