Analyse

23.10.22

Premium

Sådan er der forskel på møgsager

Morten Okkels svarer på, hvorfor Søren Pape Poulsen er meget hårdere ramt af sine fejl end Alex Vanopslagh. Det handler især om, hvordan medier virker.
Foto: Andreas Houmann / Konservative
Foto: Andreas Houmann / Konservative

Et spøjst og spændende spørgsmål dukkede netop op på redaktionen. Det omhandler politikerne Søren Pape Poulsen og Alex Vanopslagh, som begge har skullet døje med dårlige sager for nylig. Pape, fordi hans tidligere partner blandt andet påstod at være noget, han ikke var, og Vanopslagh for at have hævet en støtte til sin bolig, som han ikke havde ret til.

Der er flere fællesnævnere blandt de to sager. De omhandler begge borgerlige partiledere, de relaterer sig begge til deres private forhold, og de dukker op på det værst tænkelige tidspunkt. Alligevel kan vi se, at Konservative dykker i meningsmålingerne med Papes rod som oplagt forklaring, mens Vanopslaghs fadæse ikke hindrer Liberal Alliance i en støt og imponerende fremgang. 

Hvorfor er der så forskel på møgsager og mængden af deres konsekvenser? Jeg tror, at svaret handler om nogle grundlæggende forskelle i de to sager, som får betydning på grund af måden, hvorpå medierne fungerer. Lad os starte med at se på, hvor historierne starter. 

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab