Analyse

23.10.22

Premium

Sådan er der forskel på møgsager

Morten Okkels svarer på, hvorfor Søren Pape Poulsen er meget hårdere ramt af sine fejl end Alex Vanopslagh. Det handler især om, hvordan medier virker.
Foto: Andreas Houmann / Konservative
Foto: Andreas Houmann / Konservative

Et spøjst og spændende spørgsmål dukkede netop op på redaktionen. Det omhandler politikerne Søren Pape Poulsen og Alex Vanopslagh, som begge har skullet døje med dårlige sager for nylig. Pape, fordi hans tidligere partner blandt andet påstod at være noget, han ikke var, og Vanopslagh for at have hævet en støtte til sin bolig, som han ikke havde ret til.

Der er flere fællesnævnere blandt de to sager. De omhandler begge borgerlige partiledere, de relaterer sig begge til deres private forhold, og de dukker op på det værst tænkelige tidspunkt. Alligevel kan vi se, at Konservative dykker i meningsmålingerne med Papes rod som oplagt forklaring, mens Vanopslaghs fadæse ikke hindrer Liberal Alliance i en støt og imponerende fremgang. 

Hvorfor er der så forskel på møgsager og mængden af deres konsekvenser? Jeg tror, at svaret handler om nogle grundlæggende forskelle i de to sager, som får betydning på grund af måden, hvorpå medierne fungerer. Lad os starte med at se på, hvor historierne starter. 

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

99

Afmeld når som helst

Årlig betaling

948

Spar 240 kr. med årsabonnement

Ubegrænset adgang til lukket indhold: artikler, analyser, debatter, videoer, interviews

Få Kontrast Nyhedsbrev i din indbakke flere gange om ugen. Så er du altid opdateret

Adgang til Kontrasts Ekkokammer på Facebook. Del og kommenter indhold med redaktionen

Oplæste artikler: Få alt indhold læst op af redaktionen, så du kan høre det hele på vejen