Analyse

12.09.22

Premium

Søren Pape kører den ind med teknokratiet

Det konservative landsråd i weekenden viste en partileder og statsministerkandidat, hvis vision er at være den bedste administrator af velfærdsstaten. Det er bevidst tørhed, og det kan også fungere, hvis ikke møgsagerne om Papes mand forbliver højest på dagsordenen.
Foto: Andreas Houmann / Konservative
Foto: Andreas Houmann / Konservative

Til de konservatives landsråd var tidens hotte emne i medierne fuldstændig fraværende i partiformanden Søren Pape Poulsens tale. Der var ikke noget om hans mand og de dertil hørende usandheder. Til gengæld var der store reformbudskaber, der skulle understrege Søren Papes visioner for Danmark, hvis han bliver statsminister. Derfor var skytsene også oplagt rettet mod Socialdemokratiet som hovedmodstanderen i landsrådstalen.

Nogle gange blev de borgerlige budskaber til landsrådet kvalmende, som det dog i parentes bemærket skal være, når folk taler til deres egne på en festdag. I en lille video, der blev afspillet i den store sal i Tivoli Congress Center, hvor landsrådet fandt sted, kunne man høre Søren Papes stemme, som hen over følsom underlægningsmusik talte seriøst om økonomi. Så alvorlig var videoen med Søren Papes voiceover, at det nogle gange lød, som om han var ved at bryde ud i gråd over den uretfærdighed, det er, at den marginale forskel på at være i arbejde frem for overførselsindkomst ikke er stor nok.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab