Anmeldelse

22.10.22

Premium

Da Marianne lærte os at danse

Den nye essaysamling fra Marianne Stidsen er en veloplagt bog med rigeligt godt at hente, også for nørderne, skriver Anne-Marie Vestergaard.
‘Da Ariadne lærte Theseus at danse’ er 31 essays om litteratur, kunst og eksistens. Bogen er udkommet på Forlaget Arabesk.
‘Da Ariadne lærte Theseus at danse’ er 31 essays om litteratur, kunst og eksistens. Bogen er udkommet på Forlaget Arabesk.

Litteraten og debattøren Marianne Stidsen har lige udgivet en diger samling af essays, Da Ariadne lærte Theseus at danse – En moderne dannelsesbog. Nogle er af ældre dato, andre skrevet indenfor de seneste år. De fleste er omarbejdet, vel nok for at øge tilgængeligheden. De som kun kender forfatteren fra ophedede debatter om MeToo og identitetspolitik, får her et solidt fagligt og originalt bud på hvad kunst – og især litteratur – kan tilbyde. Stidsen er engageret og lidenskabelig, og det smitter. Litteraturen er livsvigtig i en accelererende kultur, hvor det altid er nemmere og mere bekvemt at klikke ind på et socialt medie eller en billedbåren fortælling. Læsning kalder på fordybelse og ro, mangelvarer i en tid der fokuserer på kompetencer og omstillingsparathed frem for dannelse.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab