Anmeldelse

22.10.22

Premium

Da Marianne lærte os at danse

Den nye essaysamling fra Marianne Stidsen er en veloplagt bog med rigeligt godt at hente, også for nørderne, skriver Anne-Marie Vestergaard.
‘Da Ariadne lærte Theseus at danse’ er 31 essays om litteratur, kunst og eksistens. Bogen er udkommet på Forlaget Arabesk.
‘Da Ariadne lærte Theseus at danse’ er 31 essays om litteratur, kunst og eksistens. Bogen er udkommet på Forlaget Arabesk.

Litteraten og debattøren Marianne Stidsen har lige udgivet en diger samling af essays, Da Ariadne lærte Theseus at danse – En moderne dannelsesbog. Nogle er af ældre dato, andre skrevet indenfor de seneste år. De fleste er omarbejdet, vel nok for at øge tilgængeligheden. De som kun kender forfatteren fra ophedede debatter om MeToo og identitetspolitik, får her et solidt fagligt og originalt bud på hvad kunst – og især litteratur – kan tilbyde. Stidsen er engageret og lidenskabelig, og det smitter. Litteraturen er livsvigtig i en accelererende kultur, hvor det altid er nemmere og mere bekvemt at klikke ind på et socialt medie eller en billedbåren fortælling. Læsning kalder på fordybelse og ro, mangelvarer i en tid der fokuserer på kompetencer og omstillingsparathed frem for dannelse.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

99

Afmeld når som helst

Årlig betaling

948

Spar 240 kr. med årsabonnement

Ubegrænset adgang til lukket indhold: artikler, analyser, debatter, videoer, interviews

Få Kontrast Nyhedsbrev i din indbakke flere gange om ugen. Så er du altid opdateret

Adgang til Kontrasts Ekkokammer på Facebook. Del og kommenter indhold med redaktionen

Oplæste artikler: Få alt indhold læst op af redaktionen, så du kan høre det hele på vejen