Anmeldelse

28.06.23

Premium

Dokumentar om Thorning-Schmidt er rædselsfuldt tv

Morten Okkels: Den aktuelle dokumentar om Helle Thorning-Schmidts liv og statsministertid flopper fuldstændig i sit forsøg på at være helgenportræt og politisk formidling samtidig.
Helle Thorning-Schmidt var statsminister i SRSF-regeringen 2011-2014 og SR-regeringen 2014-2015. (Pressefoto fra Viaplay)
Helle Thorning-Schmidt var statsminister i SRSF-regeringen 2011-2014 og SR-regeringen 2014-2015. (Pressefoto fra Viaplay)

Nu har du set bundkarakteren, så vi starter med at rydde en mulig misforståelse af vejen: Når anmelderen på Kontrast dumper den aktuelle Statsministeren Helle Thorning-Schmidt, så skyldes det ikke, at den handler om en socialdemokrat, der er blevet stadig mere woke.

Den dumper, fordi det rent fagligt, indholdsmæssigt set er noget juks, som Viaplay har bragt. Dette ville være elendigt med enhver hovedperson. 

Filmen Statsministeren Helle Thorning-Schmidt har sat sig for at fortælle en personlig historie om den socialdemokratiske kvinde fra Ishøj, der nåede til dansk politiks øverste top og befandt sig der i 2011-2015. Derfor møder vi også Helles mand, Stephen Kinnock, bedsteveninden Tine Aurvig-Huggenberger, hendes barn og for en kort bemærkning hendes mor plus et par af de mænd, hun har bragt til magt i det danske samfund. 

Ret skal være ret: Der er elementer her, der fungerer. Som når Kinnock fortæller om den besynderlige del af parrets meget omtalte skattesag, der handler om, hvorvidt han går i seng med mænd. Eller hans fine præcisering, at hans hustru undervejs blev lidt for meget statsminister og lidt for lidt Helle.

Spøjst nok nærmer han sig med den formulering også filmens problem. Det kunne være blevet en fin times film om Helle med det overordnede tema, hvordan man skal finde sig i meget som statsminister i Danmark. 

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab