Artikel

13.01.23

Alex Vanopslagh vinder Kontrastprisen

Liberal Alliances formand vinder Kontrastprisen for hans og partiets kampagne til folketingsvalget ’Du kan godt’.
Alex Vanopslagh er MF og formand for Liberal Alliance siden 2019. Han har tidligere været formand for ungdomspartiet og medlem af Borgerrepræsentationen i København. (Foto: Mathias Svold/Ritzau Scanpix)
Alex Vanopslagh er MF og formand for Liberal Alliance siden 2019. Han har tidligere været formand for ungdomspartiet og medlem af Borgerrepræsentationen i København. (Foto: Mathias Svold/Ritzau Scanpix)

Den første vinder af Kontrastprisen, der belønner årets indsats for det borgerlige Danmark, er netop blevet kåret. Hæderen for den største præstation i 2022 gik til Alex Vanopslagh, der fredag 13. januar modtog prisen i selskab med støtter og venner af det borgerlige Danmark. 

Liberal Alliances formand har vundet for kampagnen ’Du kan godt’, hvor han stod i spidsen for et stærkt og positivt borgerligt budskab i forbindelse med sidste års folketingsvalg. 

“Du har direkte sagt til den enkelte vælger, at de ikke er svage mennesker. På den måde har du samtidig understreget den enkelte borgers ansvarlighed og taget et opgør med den automatiske offerrolle, som ellers er et kendetegn for vores tid,” sagde Kontrasts chefredaktør, Mikkel Andersson, ved prisoverrækkelsen i Jeudans lokaler i København. 

Det er en jury sammensat af Kontrasts redaktion, der har fundet vinderen blandt i alt seks nominerede. Med æren følger også en statuette af keramik udfærdiget af kunstner Nathalie Cohn samt 25.000 kroner. 

“Jeg er meget glad og beæret over at vinde Kontrastprisen. ’Du kan godt’-kampagnen er et forsøg på at bringe diskussionen om værdier, holdninger og meninger tilbage i dansk politik, hvor det handler om at tale mennesker op. Selvom ting ikke er vores egen skyld, kan det godt være vores eget ansvar at gøre noget ved det,” siger Alex Vanopslagh.

Prisens sponsor er Paul Lyngbye, der også har deltaget i juryen. 

“Vi har brug for positive, borgerlige fortællinger, og dem leverede Alex Vanopslagh og Liberal Alliance i deres kampagne. Derfor var det en stor glæde at kunne overrække ham prisen i dag,” siger Paul Lyngbye. 

Kontrastprisen er blandt andet indstiftet for at sætte fokus på alle de gode kræfter, der virker for et mere borgerligt Danmark i en tid, hvor flere taler om, at borgerligheden er i krise. 

Her kan du læse Kontrasts interview med vinderen, der blev foretaget forud for uddelingen af Kontrastprisen: Alex Vanopslagh: Liberalisme bliver irrelevant uden fællesskab

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter