Kommentar

14.05.24

Premium

Gentofte Kommune ville genopdrage ung digter til at blive woke feminist

Gentofte Kommune finansierer skrivekursus, som skal "sprænge rammerne for, hvad poesi og skrivning kan" - og indfører straks litterær femi-censur, da en ung digter formaster sig til at skrive et digt, der bryder med det feministiske woke-narrativ. Anne-Marie Vestergaard er mildest talt ikke imponeret over sin egen flødeskumskommune og sender Kontrasts læsere det bortcensurerede digt, som kommunen fandt var krænkende 'hadtale'.
Den unge digter Emil Salzer, som fik sit bidrag til digtantologien bortcensureret af Gentofte Kommune. (Privat foto)
Den unge digter Emil Salzer, som fik sit bidrag til digtantologien bortcensureret af Gentofte Kommune. (Privat foto)

For nylig var der en lang artikel i lokalavisen Villabyerne om en ung digter ved navn Emil Salzer, som havde deltaget i et ambitiøst kommunalt skrivekursus hen over vinteren. Som bosiddende i Gentofte ved jeg, at denne flødeskumskommune har en stærk kulturprofil, så jeg blev nysgerrig.

I efteråret ser Emil Salzer et opslag med de forjættende ord: ”Søger du et skrivekursus, som sprænger rammerne for, hvad poesi og skrivning kan være?” Man lover desuden et fælles forum, hvor den personlige stemme kan udvikles, og hvor deltagerne med sproglige eksperimenter skal finde deres ”eget poetiske fingeraftryk og egen skrivestil og -proces”. Kurset ”Skriv for fa’en” løber frem til februar, hvor hver deltager skal udvælge to digte til en kommunal antologi med titlen "System og kaos".

Emil Salzers ene digt, ”Fjerde bølge”, kan dog ikke antages i sin oprindelige form, da man mener, at en passage kan opfattes som hadtale mod transseksuelle. Han bliver bedt om at fjerne passagen - eller skifte hele digtet ud med et andet. Han nægter bedre dele.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab