Artikel

09.12.22

Premium

“Helt konkret burde blå blok juble over Inger Støjberg”

Kommentator, forfatter og præst Henrik Gade Jensen tager de historiske briller på i sin analyse af den borgerlige status og mulige valgsejr. Blå partier skal tage ved lære af den borgerlige succes fra 2001 og siden. De bør arbejde med Støjberg, som Fogh gjorde med Pia Kjærsgaard. Og ingen må undervurdere stemmen fra provinsen, siger Gade Jensen til Kontrast.

Der er sket noget hen over sommeren. Meningsmålinger har antydet, at Socialdemokratiets regeringstid kan blive kortere, end de fleste borgerlige havde turdet håbe på. I givet fald bliver det ikke et borgerligt kanonvalg som i 2001, hvor VKO stormede ind på Borgen for at sidde tungt i 10 år. Men måske er der alligevel nogle ligheder og noget læring at tage med derfra. 

Det mener i hvert fald Henrik Gade Jensen, erfaren aktør og observatør inden for borgerlig politik. Efter valgsejren i 2001 var han særlig rådgiver i Kirkeministeriet og siden ansat i CEPOS, forfatter og ophavsmand til række borgerligt sindede indlæg og i dag præst på Lolland. 

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

99

Afmeld når som helst

Ubegrænset adgang til lukket indhold: artikler, analyser, debatter, videoer, interviews

Få Kontrast Nyhedsbrev i din indbakke flere gange om ugen. Så er du altid opdateret

Adgang til Kontrasts Ekkokammer på Facebook. Del og kommenter indhold med redaktionen

Oplæste artikler: Få alt indhold læst op af redaktionen, så du kan høre det hele på vejen