Artikel

09.12.22

Premium

“Helt konkret burde blå blok juble over Inger Støjberg”

Kommentator, forfatter og præst Henrik Gade Jensen tager de historiske briller på i sin analyse af den borgerlige status og mulige valgsejr. Blå partier skal tage ved lære af den borgerlige succes fra 2001 og siden. De bør arbejde med Støjberg, som Fogh gjorde med Pia Kjærsgaard. Og ingen må undervurdere stemmen fra provinsen, siger Gade Jensen til Kontrast.

Der er sket noget hen over sommeren. Meningsmålinger har antydet, at Socialdemokratiets regeringstid kan blive kortere, end de fleste borgerlige havde turdet håbe på. I givet fald bliver det ikke et borgerligt kanonvalg som i 2001, hvor VKO stormede ind på Borgen for at sidde tungt i 10 år. Men måske er der alligevel nogle ligheder og noget læring at tage med derfra. 

Det mener i hvert fald Henrik Gade Jensen, erfaren aktør og observatør inden for borgerlig politik. Efter valgsejren i 2001 var han særlig rådgiver i Kirkeministeriet og siden ansat i CEPOS, forfatter og ophavsmand til række borgerligt sindede indlæg og i dag præst på Lolland. 

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab