Artikel

23.09.23

Premium

“Ingen fascister i vores gader”

Den yderste del af venstrefløjen hader Generation Identitær, men har paradoksalt nok selv sørget for, at GI kunne gæsteoptræde på Christiansborg. Kontrast var med til den røde moddemonstration på slotspladsen.
Demonstration mod GI foran Christiansborg torsdag aften. (Fotos: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix)
Demonstration mod GI foran Christiansborg torsdag aften. (Fotos: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix)

“Vi så det her i 1920’erne. Der sagde man også, at ham der Hitler-idioten skulle man jo for helvede bare ignorere. Og det gjorde man så, og så kom der pludselig 10.000 af dem. Derfor kunne jeg godt ønske mig, at der var lidt flere borgere, der havde en historieforståelse.”  

Historieforståelse. Du er kommunist, ikke? 

”Jo.”

Samlet på Christiansborgs Slotsplads står godt og vel 200 mennesker torsdag aften. Én af dem er den selverklærede kommunist Thomas Kønig, som efterlyser noget historiebevidsthed fra sine landsmænd. 

Formodentlig ville de fleste demonstranter her betegne sig som frihedskæmpere, men der er tale om folk fra det kommunistiske parti og den venstreradikale organisation Antifascistisk Aktion (AFA), der advokerer for vold mod politiske modstandere under termen “militans”. 

Gruppen har erklæret, at formålet er at demonstrere mod “normaliseringen af fascistiske holdninger”. Anledningen er, at den kontroversielle højrefløjsgruppe Generation Identitær er blevet inviteret til et interview på Christiansborg arrangeret af Liberal Alliances Ungdom på Frederiksberg og Konservativ Ungdom i København. 

Og nu står de her så. Foran Folketinget; En broget masse af både børn og ældre, dog med en overvægt af folk i 20’erne. Nogle klædt i en slags sort uniform med dertilhørende solbriller – andre i lyserødt enhjørningetøj. Mænd, kvinder og folk, der formodentlig ville opponere mod at blive kaldt mænd eller kvinder. Alle er repræsenteret og tolereret – bortset fra dem, det hele handler om. 

“Ingen fascister i vores gader,” lyder det taktfaste råb fra forsamlingen. 

Oprindelig havde Liberal Alliances Ungdom tidligere på måneden inviteret Generation Identitær til Blå Bar på værtshuset Musen & Elefanten i indre by i København. Antifascistisk Aktion og kommunister annoncerede med det samme, at man ville demonstrere mod at “give fascisterne en platform”. Arrangementet endte med at blive aflyst – af “sikkerhedsmæssige årsager”. Men på trods af aflysningen mødte de venstreradikale grupper op til demonstration og blokade foran værtshuset.

I modsætning til dengang er det meningen, at der torsdag aften skal være “god stemning”. Det står nemlig på deres Facebookside. En hæs stemme fortæller i en mikrofon, at “fascismen aldrig skal debatteres – den skal knuses”. 

“Fascisterne skal nok få taletid”

Den gode stemning leveres af en transkønnet musiker, der lægger ud med en sang, der er dedikeret til en politiker ved navn Kim – Vedkommende har åbenbart lavet noget “anti-translovgivning”. Sangen har bare én linje, så alle kan synge med, og den lyder: I’d like to slap Kim, cause he wants to murder transkids. Således i god stemning. 

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab