Artikel

17.06.22

Premium

S: Danske børn skal tvangsfordeles til indvandrerskoler – også selvom de bliver fattigere

Socialdemokraterne fastholder, at danske elever skal omfordeles til indvandrerskoler, uanset at en stor undersøgelse har dokumentet, at danske børn bliver fattigere af skolegang med ikke-vestlige. LA og NB kæmper stadig imod.
Skovvangskolen i Aarhus Nord med omtrent tre fjerdedele elever af dansk oprindelse. (Foto: RhinoMind / Creative Commons, red.)
Skovvangskolen i Aarhus Nord med omtrent tre fjerdedele elever af dansk oprindelse. (Foto: RhinoMind / Creative Commons, red.)

30 procent fattigere om 20 år? Det vil de færreste nok takke ja til. Det kan imidlertid blive virkeligheden for mange danske skoleelever, hvis regeringen gennemfører sin plan om en omfordeling af de ikke-vestlige elever i landets skoler. Målet er, at der i fremtiden ikke skal være mere end 30 procent ikke-vestlige indvandrere og efterkommere blandt eleverne i skoleklasserne. Som Kontrast imidlertid beskrev i sidste uge på baggrund af en stor undersøgelse fra Tænketanken Kraka og konsulenthuset Deloitte, så vil en kvote på 30 procent ikke-vestlige elever medføre et betydeligt indtægtstab for de fleste øvrige klasseelever på de ikke-vestliges nye skoler – og det gælder også mange af de danske elever. 

Ifølge undersøgelsen vil den forventede gennemsnitlige indkomst for klassens elever falde med over 30 procent 20 år senere, hvis andelen af ikke vestlige-elever stiger til mellem 25 og 30 procent. Beregningerne er korrigeret for socioøkonomiske forskelle. Kort fortalt er der altså en negativ klassekammeratskabseffekt fra ikke-vestlige elever, som har en negativ påvirkning på de danske elevers senere uddannelsesniveau, beskæftigelse og indkomst.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab