Debat

09.06.22

Premium

Rapport: Danske elever bliver fattigere af skolegang med ikke-vestlige

Indvandrere og efterkommere har en markant negativ effekt på deres klassekammeraters fremtidige indkomst. Det er påvist af en stor undersøgelse fra Tænketanken Kraka og konsulenthuset Deloitte. Cheføkonom bag rapporten uddyber resultaterne i interview med Kontrast.
Foto: Sofiapedagog / Creative Commons
Foto: Sofiapedagog / Creative Commons

For et par år siden udspillede et drama sig i Nykøbing Falster, der ikke tiltrak sig den store opmærksomhed i den nationale samtale. Det burde det nok ellers have gjort, da det gav os et unikt indblik i fremtidens Danmark. Dramaet handlede om sammenlægningen af to folkeskoler. Et spørgsmål, der på papiret lyder ganske fredeligt. I tilfældet her var det imidlertid alt andet end det. 

Sagen var den, at kommunalbestyrelsen i Guldborgsund ifølge mange borgere havde truffet en stærkt kontroversiel beslutning. Af hensyn til integrationen af ikkevestlige elever havde lokalpolitikerne besluttet, at børnene fra den velfungerende Østre Skole skulle tvinges over på den dårligt fungerende Lindeskovskole, hvor fire ud af fem elever havde anden etnisk baggrund end dansk. Den etniske opdeling var nemlig et problem ifølge lokalpolitikerne. Et problem, som de danske børn på den velfungerende skole skulle løse for dem.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab