Debat

09.06.22

Premium

Rapport: Danske elever bliver fattigere af skolegang med ikke-vestlige

Indvandrere og efterkommere har en markant negativ effekt på deres klassekammeraters fremtidige indkomst. Det er påvist af en stor undersøgelse fra Tænketanken Kraka og konsulenthuset Deloitte. Cheføkonom bag rapporten uddyber resultaterne i interview med Kontrast.
Foto: Sofiapedagog / Creative Commons
Foto: Sofiapedagog / Creative Commons

For et par år siden udspillede et drama sig i Nykøbing Falster, der ikke tiltrak sig den store opmærksomhed i den nationale samtale. Det burde det nok ellers have gjort, da det gav os et unikt indblik i fremtidens Danmark. Dramaet handlede om sammenlægningen af to folkeskoler. Et spørgsmål, der på papiret lyder ganske fredeligt. I tilfældet her var det imidlertid alt andet end det. 

Sagen var den, at kommunalbestyrelsen i Guldborgsund ifølge mange borgere havde truffet en stærkt kontroversiel beslutning. Af hensyn til integrationen af ikkevestlige elever havde lokalpolitikerne besluttet, at børnene fra den velfungerende Østre Skole skulle tvinges over på den dårligt fungerende Lindeskovskole, hvor fire ud af fem elever havde anden etnisk baggrund end dansk. Den etniske opdeling var nemlig et problem ifølge lokalpolitikerne. Et problem, som de danske børn på den velfungerende skole skulle løse for dem.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

99

Afmeld når som helst

Årlig betaling

948

Spar 240 kr. med årsabonnement

Ubegrænset adgang til lukket indhold: artikler, analyser, debatter, videoer, interviews

Få Kontrast Nyhedsbrev i din indbakke flere gange om ugen. Så er du altid opdateret

Adgang til Kontrasts Ekkokammer på Facebook. Del og kommenter indhold med redaktionen

Oplæste artikler: Få alt indhold læst op af redaktionen, så du kan høre det hele på vejen