Debat

05.01.23

Premium

Balladen om Elon Musk afslører mediernes skævhed

Kim Møller: Mediedanmark er en ideologisk osteklokke, hvor dedikerede røde har frit lejde. Det ser vi nu igen med dækningen af Elon Musk og Twitter.
Elon Musk, som er kendt for firmaer som Tesla og SpaceX, købte sidste år Twitter for over 300 milliarder danske kroner. Her er han på konference i Stavanger. (Foto: Ntb/Reuters/Ritzau Scanpix)
Elon Musk, som er kendt for firmaer som Tesla og SpaceX, købte sidste år Twitter for over 300 milliarder danske kroner. Her er han på konference i Stavanger. (Foto: Ntb/Reuters/Ritzau Scanpix)

“Mediebranchen er fucked,” lød det afsluttende i det sidste afsnit af Revolutionen, Radio4’s kommuniske samtaleprogram. Værten befinder sig langt til venstre for virkeligheden, men har helt ret – af de forkerte grunde. Pointen var, at det borgerlige samfund ikke gav plads til “diversitet”, og problemet var også i dette afsnit den repressive neoliberalisme. 

Den første gæst var en feminist, der efter 20 år i mediebranchen (DR, Information, Weekendavisen) har “opgivet at kæmpe for det politiske” i etablerede medier og nu ernærer sig somskønlitterær forfatter. Samarbejdet med (de borgerlige) medier var “ikke frugtbart”, som det let underspillet blev formuleret. Lidt inde i snakken kunne man høre, at de kendte hinanden fra deres fælles tid på P1. En anden gæst, der er vært på et halvarabisk Radio4-magasin, forklarede, at mediebranchen var indspist. Hun fik dog også lige fortalt, at hun ikke var uddannet journalist. 

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

99

Afmeld når som helst

Engangsbetaling

948

Abonnementet fornyes automatisk

Ubegrænset adgang til lukket indhold: artikler, analyser, debatter, videoer, interviews

Få Kontrast Nyhedsbrev i din indbakke flere gange om ugen. Så er du altid opdateret

Adgang til Kontrasts Ekkokammer på Facebook. Del og kommenter indhold med redaktionen

Oplæste artikler: Få alt indhold læst op af redaktionen, så du kan høre det hele på vejen