Debat

23.08.22

Premium

Der er ingen grund til at hylde den finske statsministers ungdommelighed

Rasmus Ulstrup: At ligge på gulvet og imitere liderbasse sammen med en eller anden kendis er selvfølgelig uværdigt som statsminister. Det er ligesom at være kongelig noget, der bæres af folkets agtelse for embedet. Derfor skal man som statsminister ikke være menneske, man skal være statsleder.
Screenshot fra video, ukendt fotograf.
Screenshot fra video, ukendt fotograf.

Det ligger i tidsånden. Unge mennesker vil til tops. De vil være magtfulde politikere. Men de vil også have lov at være mennesker. Det kan man ikke fortænke dem i, for det er jo fedt at have det hele.

Men som man så med den finske statsminister Sanna Marin i den forgangne uge, kan det alligevel blive kontroversielt, når man forsøger at kombinere statsministerposten med en adfærd, der mest af alt minder om en teenagepige på TikTok. Nogen har formastet sig til at finde adfærden uværdig og pinlig. Men de er straks blevet irettesat, og overalt på sociale medier bliver Marin nu hyldet for at være menneske. Og menneske er hun i hvert fald, når hun på lige fod med unge piger drømmer om at feste med youtubere og influencere.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab