Debat

11.01.23

Premium

Det handler hverken om pailletter eller Sofie Linde

Tobias Petersen: Den forgangne uge viste nok en gang, hvor frygtsom dansk presse bliver, når der lyder kritik fra magtfulde kvinder.
Hvad kan man sige om beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens figur og kjole? En kommentar satte gang i en større debat. (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2022)
Hvad kan man sige om beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens figur og kjole? En kommentar satte gang i en større debat. (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2022)

I 2015 skrev jeg et indlæg på min hjemmeside om redaktørers underdanighed over for kritiske kvinder. ’Man skulle jo så nødig støde en kvindelig læser’, hed det og var en kommentar til, at blandt andre Jobindex og Woman havde slettet indhold efter beskyldninger om ”sexisme”.

”Ekstra Bladet fjerner ikke en negativ artikel om FCK, fordi FCK-tilhængere bliver sure, og Berlingske fjerner ikke en kritisk artikel om SF, fordi venstrefløjen skælder ud. Anderledes står det til, hvis kritikken kommer fra gruppen af kritiske kvinder. Midt i en påstået kamp for at blive behandlet på lige fod med mænd kræver gruppen særbehandling af kvinder i medierne, og medierne kvitterer ved at bøje sig, stort set hver gang gruppen kræver det,” skrev jeg og fortsatte:

”Det barokke resultat af dette ‘partnerskab’ er, at medierne og gruppen af kritiske kvinder i fællesskab fastholder opfattelsen af kvinder som skrøbelige væsner, der skal behandles anderledes end alle andre. Kan noget støde en kvindelig læser, skal det fjernes, lyder den fælles logik.”

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab