Artikel
Tobias Petersen

27/10/23

Boguddrag: Syv råd til redaktører og journalister, der skriver om køn og ligestillingI dag udkommer Tobias Petersens kønspolitiske debatbog 'Aldrig din skyld, altid din skyld'. Kontrast bringer et uddrag med gode råd til redaktører og journalister.
Debat
Tobias Petersen

11/1/23

Det handler hverken om pailletter eller Sofie LindeTobias Petersen: Den forgangne uge viste nok en gang, hvor frygtsom dansk presse bliver, når der lyder kritik fra magtfulde kvinder.
Anmeldelse
Tobias Petersen

08/1/23

Richard V. Reeves udfordrer både feminister og konservative’Of Boys and Men’ er en ny bog om køn og kønspolitik, der gør en dyd ud af ikke at være fløjpolitisk. Tobias Petersen anmelder for Kontrast.
Debat
Tobias Petersen

22/12/22

Mette Frederiksen er ikke så feministisk, at det gør nogetTobias Petersen: Det er helt fint, at statsminister Mette Frederiksen ignorerer kønsaktivisters krav om uproportionalt mange kvinder på ministerholdet.
Anmeldelse
Tobias Petersen

04/12/22

En konspirationsteori med elementer af sandhedThomas Martin Nielsen når vidt omkring i ‘Kampen mod den hvide mand’. Men overordnet set hænger bogen dårligt sammen, mener anmelder Tobias Petersen.
Artikel
Tobias Petersen

24/11/22

En god million skattekroner til gavle for verdensmålI 17 jyske byer skal kunstværker på gavle repræsentere FN’s verdensmål, og de nye Verdensmålsgavle er primært sponseret af offentlige midler.
Artikel
Tobias Petersen

20/11/22

Mandedag: Feministisk lærer siger kukkuk til kønsstereotyperneTobias Petersen rapporterer fra en feministisk mandedag, der både bød på nuanceret debat om manderoller og en friskolelærer, som lærer sine elever at sige kukkuk, når de støder på stereotype kønsroller i børnebøger.
Debat
Tobias Petersen

19/11/22

Den falske fortælling om kvindernes sidste arbejdsdagTobias Petersen: Når feministiske organisationer og debattører hævder, at kvinder får markant mindre i løn end mænd, så passer det ikke.
Anmeldelse
Tobias Petersen

05/11/22

Feminisme for begyndere‘Håndbog for privilegieblinde mænd’ viser, at forfatter Rikke Viemose forstår de tanker, hun er oppe imod. Alligevel bliver det for letkøbt undervejs, mener anmelder Tobias Petersen.
Debat
Tobias Petersen

04/11/22

Kønsvalget ’22: Det er lettere at være kvinde i politikTobias Petersen: Valget understreger, at kvinder har nemmere ved at blive opstillet og valgt. Feminister ville himle op, hvis mænd havde samme fordel.
Debat
Tobias Petersen

18/10/22

Nikoline Prehn og det dobbelte kvindekortTobias Petersen om sex og køn i politik: Det er, som om den unge socialdemokrat Nikoline Prehn sætter en fælde op og derefter brokker sig, når den klapper.
Debat
Tobias Petersen

10/10/22

Virkeligheden modsiger fortællingen om de undertrykte kvinder i politikTobias Petersen: Medier og politiske aktører abonnerer på den populære udlægning, at ligestillingen halter, fordi der bliver valgt klart flere mænd end kvinder til Folketinget. I virkeligheden er det feministisk logik, der halter. Hvis der findes en strukturel undertrykkelse, virker den snarere til kvindelige politikeres fordel.
Debat
Tobias Petersen

03/10/22

Københavns Kommunes vejledning om sprogbrug handler om andet end at vejledeTobias Petersen: Det er påfaldende, at Københavns Kommunes nye, meget omtalte sprogvejledning bruger ordet “skal”, hvis der ikke er tale om deciderede krav til de ansatte. I det større perspektiv skriver kommunens vejledning sig ind i tidens tendens til at destruere idéen om det normale.
Artikel
Tobias Petersen

14/9/22

”Der findes NGO’er, jeg længe har ønsket mig at defunde”Mandeaktivisten Daniel Holst Pinderup går efter at komme i Folketinget for Nye Borgerlige. Han mener, mænd overses politisk, og har længe haft lyst til at fjerne bevillingerne til aktører som KVINFO og Sex & Samfund. Kontrast spørger, om han frygter at ende som et spejlbillede af sine egne modstandere.
Anmeldelse
Tobias Petersen

10/9/22

The New Puritans: Et forsvar for fornuft i en ufornuftig tidDen nye bog fra ph.d. og komiker Andrew Doyle er en liberal kritik af identitetspolitikken, hvor stoffet er behandlet med grundighed og elegance, og hvor der kommer løsninger på bordet. Det fører til roser fra anmelder Tobias Petersen.
Debat
Tobias Petersen

07/9/22

Mere identitetspolitik er på vej til KøbenhavnTobias Petersen: Idéen om ubevidst bias er et bekymrende godt værktøj for mennesker, der ønsker at opnå magt over andre. Derfor er der grund til bekymring over den foreslåede handleplan mod racisme og diskrimination, som er på dagsordenen i Københavns Kommune.
Debat
Tobias Petersen

23/8/22

Egander Skov placerer ansvaret samme sted som feministerneTobias Petersen: Først når man anerkender, at mænds problemer ikke altid er mænds skyld, kan man begynde at se på, hvad de så skyldes. Selvom Christian Egander Skov ikke argumenterer med udgangspunkt i forestillingen om patriarkatet, endte han det samme sted i sine betragtninger om drenge og deres karakterer.
Artikel
Tobias Petersen

07/7/22

Vi spørger politiske aktører: Hvad er en kvinde?Den amerikanske dokumentarist Matt Walsh lavede for nylig en populær dokumentarfilm om, at politiske aktører ikke vil eller kan definere, hvad en kvinde er, i en tid præget af identitetspolitik og politisk kamp om betegnelser. Kontrast har lavet et lignende lille eksperiment med danske stemmer i kønsdebatten.
Artikel
Tobias Petersen

18/6/22

NB kritiserer normkritik – forsker forsvarer sin håndbogDet er woke politisk indoktrinering, når ny håndbog skal lære pædagoger at bruge normkritiske tilgange til børns køn og hudfarve med mere, mener Nye Borgerlige. Forsker bag håndbogen Marta Padovan-Özdemir fastholder, at hendes arbejde er vidensbaseret og ikke et politisk statement.
Artikel
Tobias Petersen

17/6/22

“Placer børnene i en afstand til cirklen, som svarer til børnenes afstand til normen”Ny håndbog skal lære pædagoger, hvad det vil sige at være normbærere og normbrydere. Dermed skal pædagogerne præge de næste generationer og være med til at ændre på samfundet, lyder det erklærede mål med ‘Normkritisk evalueringskultur i dagtilbud’.
Debat
Tobias Petersen

12/6/22

Velfærdsstaten er en blanding af Don Corleone og Don JuanTobias Petersen: Velfærdsstaten fungerer som en mellemmand, som usynliggør, hvad mænd gør for kvinder, og som bryder ind i de romantiske relationer mellem kønnene. Det kan også være med til at forklare forskellen mellem mænds og kvinders politiske holdninger.
Anmeldelse
Tobias Petersen

07/6/22

Ny dokumentar er tankevækkende jagt på ærlig snakMatt Walsh og Daily Wire spidder identitetspolitikken og al dens paranoia med aktuel film, der stiller spørgsmålet ‘What Is a Woman’. Den er værd at se, selvom filmskaberne burde have skruet ned for det aktivistiske undervejs, mener anmelder Tobias Petersen.
Debat
Tobias Petersen

28/5/22

Den feministiske jernlovTobias Petersen præsenterer et nyt begreb til fri afbenyttelse i de sociale videnskaber. ‘Den feministiske jernlov’ vil forklare, hvorfor feminister protesterer over sexede strippere til studentersjov i Aarhus, men derimod finder de federe modeller noget federe.
Debat
Tobias Petersen

24/5/22

De vil hellere stoppe debatten end prøve at vinde denTobias Petersen: Aktuel virak om kønspolitisk diskussion til Folkemødet viser, hvordan debatkulturen handler stadig mere om retten til at tale, frem for hvem der har de bedste argumenter. Bag tendensen ligger en tvivlsom opfattelse af “smitsomme ord”.
Artikel
Tobias Petersen

19/5/22

”Vi må være et af meget, meget få medier, der har slagside mod kvinder”Mediers kildevalg bør afspejle befolkningssammensætningen, mener redaktør for det nye medie A4 Ligestilling Karen Dich. Men i det nye medies egne artikler er to ud af tre kilder kvinder. Hvordan hænger det sammen, spørger Kontrast redaktøren.
Anmeldelse
Tobias Petersen

10/5/22

Douglas Murray sætter præcise ord på vestligt selvhad‘The War on the West’ er en fortrinlig udlægning af de angreb, som ‘antiracister’ og lignende typer sætter ind mod vestlige institutioner, skriver Tobias Petersen om Douglas Murrays nye bog. Den kan læses som en dyster advarsel om kommende tider, mener anmelderen.
Debat
Tobias Petersen

28/4/22

Elon Musks køb kan gøre Twitter bedreTobias Petersen: Vi venter i spænding på, hvad Elon Musk vil stille op med Twitter. Mens Stine Bosse frygter at miste sit safespace, hvor de fleste mente det samme som hende, finder forfatterne Jonathan Haidt og Douglas Murray grund til optimisme. Det er der nok også.
Debat
Tobias Petersen

25/4/22

Nøglen til mænds sundhed er at behandle dem som mændTobias Petersen: Sundhedssystemet er et kvindeligt rum, hvor man i årtier er gået ud fra, at gode løsninger for kvinder fungerer lige så godt for mænd. Det er en af de væsentlige forklaringer på, at mænd oftere får alvorlige sygdomme og dør af dem.
Anmeldelse
Tobias Petersen

19/4/22

En bog for et begrænset publikumDen nye bog ‘Magtens kvinder før enevælden’ skriver de kvindelige lensmænd ind i danmarkshistorien igen, men omhyggeligheden bliver for meget af det gode, og et svært paradoks kommer i vejen undervejs. Tobias Petersen anmelder.
Debat
Tobias Petersen

07/4/22

De unge kan også være bange – så hvad er løsningen?Tobias Petersen overvejer råd til de unge mennesker, der er ængstelige og deprimerede på grund af klimaet. De bør vende deres klimaangst til en ressource. Og måske kunne de endda lære lidt af Jordan Peterson, selv hvis de ikke er hans typiske fans.
Artikel
Tobias Petersen

22/3/22

Ja tak til kønskvoter, men ikke hos os selvFormanden for HK Privat Sjælland, Lasse Thorn, er tilhænger af kvoter til at sikre kønslighed i firmaers bestyrelser. Men hans egen bestyrelse har en massiv overvægt af kvinder, som han ikke vil gøre noget for at ændre på. Kontrast spørger, hvordan det hænger sammen.
Debat
Tobias Petersen

15/3/22

Forbud er, hvad de unge vil haveTobias Petersen: Mon ikke de unge mennesker alt i alt tager godt imod det nye sundhedsudspil? Vi har at gøre med en generation med en sult efter grænser, og det skaber begejstring for at begrænse folks muligheder.
Artikel
Tobias Petersen

13/3/22

Radikale Venstre insisterer på kvindekvoter – vi spørger hvorforEr det nødvendigvis et ligestillingsproblem, at de fleste bestyrelsesmedlemmer er mænd, og vil Radikale Venstre stå ved, at kvindekvoter til børsnoterede virksomheder er en form for tvang? Kontrast har talt med ligestillingsordfører Samira Nawa.
Debat
Tobias Petersen

22/2/22

Måske er det ikke alt, mænd og kvinder skal dele med hinandenTobias Petersen: I den perfekte verden kunne vi tale fordomsfrit sammen på tværs af kønnene. Reelt er der tanker, vi ikke kan dele, og emner, vi ikke kan berøre. Det viser reaktioner på nylig konversation mellem redaktør Martin Krasnik og forfatter Kim Leine om køn og seksualitet, og det må vi forholde os til.
Debat
Tobias Petersen

12/2/22

Venstre til trojansk hest: Nej, hvor ser du sød ud!Tobias Petersen: Ekstreme identitetspolitiske idéer vinder frem under dække af tiltag som seksualundervisning, der ser harmløse og oplagte ud på overfladen. Senest er ellers borgerlige stemmer fra Venstre gået i aktivisternes snedige fælde.
Artikel
Tobias Petersen

26/1/22

Samtykke for begyndere: “Altså, sværere er det jo ikke”Ifølge professor i strafferet Trine Baumbach er samtykkeloven så simpel, at selv et barn kan forstå den. Vi spørger, om det er så ukompliceret i virkeligheden. Hvor længe gælder for eksempel et samtykke, og hvornår er det tid til fornyet samtykke for at undgå at blive en voldtægtsmand?
Artikel
Tobias Petersen

26/1/22

Den offentlige debat har påvirket opfattelsen af voldtægtHvorfor er antallet af formodede voldtægter i Danmark steget dramatisk, hvad kendetegner ofre og gerningsmænd, og burde forebyggelsen indrettes derefter? Vi stiller spørgsmålene og får svar fra Det Kriminalpræventive Råd.
Debat
Tobias Petersen

30/12/21

En stråmand så tyndbenet, at den dårligt kan stå oprejstTobias Petersen: Flere borgerlige hævder på det seneste, at kritikken af identitetspolitikken skyldes barnlig modstand mod forskellighed. Med den slags stråmandsargumenter undgår de at forholde sig til de problemer, som vitterligt eksisterer, og som breder sig i Folketinget.
Debat
Tobias Petersen

26/11/21

Kønspolitik er bare nemmere på venstrefløjenTobias Petersen: Når kvinder har problemer, sender feministerne sagen opad i det politiske system til en effektiv behandling. Sådan går det slet ikke for mændenes sager, og det er grundlæggende et strukturelt problem for ligestillingen.
Artikel
Tobias Petersen

21/11/21

Der mangler borgerlige i Københavns lokaludvalgBlå partier udnytter ikke deres muligheder for at udpege medlemmer til lokaludvalg i København. Især hos Liberal Alliance og Dansk Folkeparti kniber det med at finde aktive partimedlemmer, der vil gå efter indflydelse i deres lokalområde.
Artikel
Tobias Petersen

08/11/21

Halloween i Ungdomshuset på skatteydernes regningUngdomshuset har over en femårig periode modtaget over 200.000 kr. fra Bispebjerg Lokaludvalg. Beløbet ryster konservative Jakob Næsager, som mener, pengene kommer for få til gode. Men udvalgets formand, partifællen Alex Heick, fastholder, at Ungdomshuset er gyldig modtager af støttekronerne.
Debat
Tobias Petersen

28/10/21

Judith Butler og hendes fans er blindhedsblindeDe feministiske ideologer og deres følgere er nødt til at gøre op med deres egne blinde vinkler, hvis de vil forstå den modstand, som deres idéer skaber. Tobias Petersen kommenterer et aktuelt og populært indlæg fra den feministiske ledestjerne Judith Butler.
Anmeldelse
Tobias Petersen

22/10/21

‘F-ordet’ er 324 siders konspirationsteoriDet er alt sammen patriarkatets skyld i Sanne Søndergaards nye bog om feminisme. Den unuancerede fortælling er bogens primære drivkraft, men ender samtidig som dens største svaghed, konkluderer anmelder Tobias Petersen.
Artikel
Tobias Petersen

18/10/21

Svært at få ITU-forskere i taleDet er en udfordring at komme i dialog med forskerne bag den såkaldte sexismealgoritme, oplever læge, ph.d. Torsten Skov. Forskerne vil heller ikke tale med Kontrast, men det må de selv bestemme, understreger universitetets prorektor.
Anmeldelse
Tobias Petersen

06/10/21

Som et strejf af en fokusgruppe‘Blondinens betragtninger’ indeholder ingen originale tanker og stiller ingen nye spørgsmål. Den rummer til gengæld en stribe paradokser, skriver anmelder Tobias Petersen om den nye feministiske debatbog fra tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt.
Debat
Tobias Petersen

04/10/21

Hvorfor kæmper venstrefløjen for de velstillede kvinder?Barselsdebatten afslører en spøjs side af den moderne venstrefløj, som nu virker mere optaget af forbedringer for karrierekvinden end for rengøringsdamen. Det konstaterer Tobias Petersen og prøver at finde en forklaring på fænomenet.
Debat
Tobias Petersen

27/9/21

Det privates kollapsGrænserne mellem det offentlige og det private har rykket sig dramatisk, og resultatet ser vi i alt fra SoMe til MeToo og turen med DSB. For mange er drømmen ikke længere at blive berømt, men at blive anonym, konstaterer Tobias Petersen om udviklingen mod privatlivets fald.
Anmeldelse
Tobias Petersen

17/9/21

Ikke kun en nådesløs furieMarianne Stidsens nye bog er en overlegen analyse af de woke trends, skriver Tobias Petersen om ‘Køn og identitet – et spadestik dybere’. Stidsens konkrete forslag er med til at trække den filosofiske bog op, mener anmelderen.
Debat
Tobias Petersen

24/8/21

Den feministiske inkvisitionAlgoritmen mod “neosexisme” og journalisternes nye guide til MeToo-sager er to aktuelle eksempler på den samme tendens. Målet er at forstærke den feministiske dagsorden og lukke for kritiske stemmer i debatten, skriver Tobias Petersen.
Anmeldelse
Tobias Petersen

18/8/21

En tiltrængt spand vand i hovedet'The Parasitic Mind' er fuld af energi og eksempler på de tendenser, der er ved at splitte Vesten ad, og Gad Saads kampskrift er en god introduktion til nye læsere af temaet, skriver anmelder Tobias Petersen. Men lad være med at gå fejl af bogens titel.