Debat

19.10.23

Premium

Efter massakren kommer benægtelsen

Benægtelsen af, at Hamas med fuldt overlæg og i overensstemmelse med bevægelsens ideologi og historie har massakreret mere end 1000 civile israelere, forekommer desværre at være mere reglen end undtagelsen blandt pro-palæstinensiske muslimske stemmer i den danske debat.
Blodtilsølet gulv i et hjem i den israelske kibbutz Nahal Oz efter Hamas' angreb (Foto: Kobi Gideon/Wikipedia)
Blodtilsølet gulv i et hjem i den israelske kibbutz Nahal Oz efter Hamas' angreb (Foto: Kobi Gideon/Wikipedia)

Lørdag den 8. oktober foranstaltede Hamas en velplanlagt og kalkuleret massakre på, i overvejende grad, civile israelere uden antydning af militær betydning.

Hamas’ vilje til morderisk brutalitet er ikke overraskende. Der er trods alt tale om bevægelsen, der lancerede systematiske selvmordsbombekampagner målrettet civile, hvilket man i øvrigt gjorde i starten af 1990’erne som reaktion på mere moderate palæstinensiske bevægelsers tilnærmelser med Israel, hvilket Hamas ikke har den fjerneste interesse i, da bevægelsen ønsker Israels totale udslettelse med afsæt i islamistiske dogmer.

Under den anden intifada i starten af nullerne angreb Hamas systematisk civile mål uden antydning af militær betydning – diskoteker, restauranter, busser – og dræbte hundreder af tilfældige børn, kvinder og mænd. At sådanne massakrer på civile blev fejret i de palæstinensiske områder med ekstatiske jubelråb og uddeling af slik var – og er – langt mere reglen end undtagelsen.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

99

Afmeld når som helst

Årlig betaling

948

Spar 240 kr. med årsabonnement

Ubegrænset adgang til lukket indhold: artikler, analyser, debatter, videoer, interviews

Få Kontrast Nyhedsbrev i din indbakke flere gange om ugen. Så er du altid opdateret

Adgang til Kontrasts Ekkokammer på Facebook. Del og kommenter indhold med redaktionen

Oplæste artikler: Få alt indhold læst op af redaktionen, så du kan høre det hele på vejen