Debat

27.01.23

Premium

Fri abort ligestiller det kyniske med det kærlige

Christopher Mark Sørensen: Det er en opgave for højrefløjen at sætte ind imod forvrænget liberalisme. Den frie abort skal indskrænkes frem for at udvides.
Der er p.t. fri abort i Danmark indtil 12. uge. Den aktuelle debat skyldes et ønske fra flere aktører om at hæve grænsen til 18 uger. (Foto: Adobe Stock)
Der er p.t. fri abort i Danmark indtil 12. uge. Den aktuelle debat skyldes et ønske fra flere aktører om at hæve grænsen til 18 uger. (Foto: Adobe Stock)

Abort er igen blevet aktuelt i samfundsdebatten. For nylig kunne vi i Den Blå Time høre betragtninger om emnet, som betonede dets kompleksitet og velfærdsstatens understøttelse af værdigt trængende mødre som vejen til at beskytte netop barnets ret til liv på lige fod med moderens. Det at kunne fravælge sit barn tvinger den liberale grundfortælling ned over os alle.

Det særligt interessante er, hvorledes emnet, og børn i det hele taget, udgør en trussel mod selve den liberale antropologi og menneskesyn. En selvhævdende verdensanskuelse, som det er på høje tid at højrefløjen vender ryggen. Både i form af rettighedsvældet som herskende idé og abort som konkret accepteret fænomen.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

99

Afmeld når som helst

Årlig betaling

948

Spar 240 kr. med årsabonnement

Ubegrænset adgang til lukket indhold: artikler, analyser, debatter, videoer, interviews

Få Kontrast Nyhedsbrev i din indbakke flere gange om ugen. Så er du altid opdateret

Adgang til Kontrasts Ekkokammer på Facebook. Del og kommenter indhold med redaktionen

Oplæste artikler: Få alt indhold læst op af redaktionen, så du kan høre det hele på vejen