Debat

09.02.22

Premium

Humor er den nye slagmark i kulturkampen

Chefredaktørens Blok: Et vognlæs af krænkelsesparate mennesker, inklusive politikere, er nu ude efter komikeren Jimmy Carr. Det er også en anledning til at se på, hvad humor egentlig er, og hvad det betyder i relation til hele hysteriet.
Foto: Albin Olsson / Creative Commons.
Foto: Albin Olsson / Creative Commons.

Humor er en af de næste frontlinjer i den igangværende kamp for det krænkelsesfrie samfund. Det blev tydeligt, da komikeren Dave Chapelle kom i en massiv shitstorm, fordi han brugte en større del af sit seneste show på at gøre sig lystig over trans-aktivisme, hvilket førte til opbragte krav om, at Chapelle blev fjernet fra Netflix. 

Nu er turen så kommet til britiske Jimmy Carr, der for en måneds tid siden udgav stand-up-showet His Dark Material, også på Netflix. Som semi-pensioneret satiriker kunne jeg godt tænke mig at give et lille indblik i humorens anatomi, og hvorfor vor tids idiotiske insisteren på at læse udsagn bogstaveligt er i lodret modstrid med selve komikkens natur. Her håber jeg, at du, kære læser, kan bære over med, at jeg undtagelsesvis gør noget så humorkvælende som at forklare et par jokes.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

99

Afmeld når som helst

Ubegrænset adgang til lukket indhold: artikler, analyser, debatter, videoer, interviews

Få Kontrast Nyhedsbrev i din indbakke flere gange om ugen. Så er du altid opdateret

Adgang til Kontrasts Ekkokammer på Facebook. Del og kommenter indhold med redaktionen

Oplæste artikler: Få alt indhold læst op af redaktionen, så du kan høre det hele på vejen