Debat

17.05.22

Premium

Hvor ansvarlig er de vestlige politikeres kurs med flere våben til Ukraine?

Ota Tiefenböck: Sanktioner og massevis af våben til Ukraine er Vestens foreløbige svar på Ruslands krig mod Ukraine. Spørgsmålet er, hvor meget det hjælper til at afslutte krigen, og hvad det betyder for Europas fremtid. Europæerne selv tegner til at blive taberne.
Den britiske premierminister Johnson besøger den ukrainske præsident Zelenskyj. (Foto: UK’s premierminister på Flickr).
Den britiske premierminister Johnson besøger den ukrainske præsident Zelenskyj. (Foto: UK’s premierminister på Flickr).

De europæiske ledere strømmer i de disse dage til Ukraine, hvor de lover leveringer af våben og ammunition om kap. Våben, helst tunge og effektive våben, er blevet oraklet, som ifølge politikerne vil tvinge Rusland i knæ, eller, som den amerikanske forsvarsminister Lloyd Austin havde formuleret det under sit besøg, svække Rusland militært. 

Politikerne, både de amerikanske og europæiske, lover også flere sanktioner mod Rusland, heriblandt stop af import af russisk olie og gas, og har en klar forventning om, at sanktionerne og våbnene vil ødelægge Rusland. Den sjette sanktionspakke mod Rusland er ved at blive vedtaget, og EU vil begrænse eller helt stoppe import af russisk olie. Grundene til disse sanktioner og våbenleveringer er legitime. Ruslands aggression mod Ukraine fortjener al den fordømmelse, den kan få, og Ukraine al den støtte, landet kan få. Men om sanktioner og kæmpemæssige våbenleverancer er den rette vej, som kan standse meningsløse tab af menneskeliv på begge sider og stopper krigen, er straks et helt andet spørgsmål. 

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab