Debat

12.12.22

Premium

If you can’t beat them, join them

Mikkel Andersson: Venstres minkløftebrud og formodede regeringsdeltagelse er den naturlige kulmination på partiets politiske udvikling gennem 25 år.
Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen til regeringsforhandlinger på Marienborg 12. december 2022. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen til regeringsforhandlinger på Marienborg 12. december 2022. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Mens jeg skriver disse linjer, koger de blå dele af de sociale medier over med foragelse over, at Jakob Ellemann-Jensen har droppet sit løfte om en advokatundersøgelse af minksagen, som kommer oven i et andet løftebrud, i og med at partiet er klar til at støtte Mette Frederiksen som statsminister.

Imidlertid er der grundlæggende en ganske fin kontinuitet i Venstres ageren over de sidste mange år. Den ligger i logisk forlængelse af Hjort-doktrinen, jeg tidligere har skrevet om, der tilsiger, at Venstre kun kan erobre regeringsmagten ved at omfavne centrale dele af det socialdemokratiske arvesølv.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

49

Normalpris 99 kr./md.
Afmeld når som helst

Årlig betaling

79

Spar 20% med årsabonnement
KUN 948 kr./år

Ubegrænset adgang til lukket indhold: artikler, analyser, debatter, videoer, interviews

Få Kontrast Nyhedsbrev i din indbakke flere gange om ugen. Så er du altid opdateret

Adgang til Kontrasts Ekkokammer på Facebook. Del og kommenter indhold med redaktionen

Støt Kontrasts arbejde med at styrke den borgerlige debatkultur og dagsorden