Debat

26.04.23

Premium

Kære Venstre – hvorfor tror I, at jeg som ung kvinde er dummere end mænd?

Emilie Jäger vil ikke have hjælp fra politikere og feminister til at komme foran mændene på arbejdsmarkedet.
Minister for ligestilling Marie Bjerre står vagt om regler om måltal, som Venstre tidligere var imod. I forgrunden er det regeringskollega, kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M).
Minister for ligestilling Marie Bjerre står vagt om regler om måltal, som Venstre tidligere var imod. I forgrunden er det regeringskollega, kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M).

Venstre – Danmarks Liberale Parti – synes tilsyneladende, at jeg er dum. I hvert fald dummere end mine mandlige modstykker. Det står faktisk så grelt til, at jeg har brug for hjælp. Ellers vil jeg aldrig være i stand til at lande det drømmejob, som jeg naturligvis bør ønske.   

Politikerne i Venstre vil naturligvis aldrig selv indrømme, at dét er rationalet bag kønskvoter og måltal. For hvem har lyst til at stemme på nogen, som direkte har kaldt en vælgergruppe for dum? Ingen. Spørg bare Hillary Clinton. Men det er åbenbart en helt anden sag, hvis partier gør det indirekte. Så suger storbykvinderne det til sig, som var det sommerens første Aperol. 

I den forgangne uge havde Venstre en oplagt mulighed for at vise, at de ikke havde ladet sig helt korrumpere af det progressive og urbane segment efter Støjbergs exit. Liberal Alliances forslag om at afskaffe måltal og politik for kønssammensætningen i ledelser og bestyrelser var nemlig til debat i Folketinget i onsdags. 

I stedet valgte Venstre – som LA’s Sólbjørg Jakobsen pointerede på Twitter – at tage endnu et skridt mod venstrefløjens ligestillingspolitik og stemme imod forslaget. 

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

99

Afmeld når som helst

Årlig betaling

948

Spar 240 kr. med årsabonnement

Ubegrænset adgang til lukket indhold: artikler, analyser, debatter, videoer, interviews

Få Kontrast Nyhedsbrev i din indbakke flere gange om ugen. Så er du altid opdateret

Adgang til Kontrasts Ekkokammer på Facebook. Del og kommenter indhold med redaktionen

Oplæste artikler: Få alt indhold læst op af redaktionen, så du kan høre det hele på vejen