Debat

26.04.23

Premium

Kære Venstre – hvorfor tror I, at jeg som ung kvinde er dummere end mænd?

Emilie Jäger vil ikke have hjælp fra politikere og feminister til at komme foran mændene på arbejdsmarkedet.
Minister for ligestilling Marie Bjerre står vagt om regler om måltal, som Venstre tidligere var imod. I forgrunden er det regeringskollega, kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M).
Minister for ligestilling Marie Bjerre står vagt om regler om måltal, som Venstre tidligere var imod. I forgrunden er det regeringskollega, kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M).

Venstre – Danmarks Liberale Parti – synes tilsyneladende, at jeg er dum. I hvert fald dummere end mine mandlige modstykker. Det står faktisk så grelt til, at jeg har brug for hjælp. Ellers vil jeg aldrig være i stand til at lande det drømmejob, som jeg naturligvis bør ønske.   

Politikerne i Venstre vil naturligvis aldrig selv indrømme, at dét er rationalet bag kønskvoter og måltal. For hvem har lyst til at stemme på nogen, som direkte har kaldt en vælgergruppe for dum? Ingen. Spørg bare Hillary Clinton. Men det er åbenbart en helt anden sag, hvis partier gør det indirekte. Så suger storbykvinderne det til sig, som var det sommerens første Aperol. 

I den forgangne uge havde Venstre en oplagt mulighed for at vise, at de ikke havde ladet sig helt korrumpere af det progressive og urbane segment efter Støjbergs exit. Liberal Alliances forslag om at afskaffe måltal og politik for kønssammensætningen i ledelser og bestyrelser var nemlig til debat i Folketinget i onsdags. 

I stedet valgte Venstre – som LA’s Sólbjørg Jakobsen pointerede på Twitter – at tage endnu et skridt mod venstrefløjens ligestillingspolitik og stemme imod forslaget. 

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab