Debat

14.10.22

Premium

Malthe Busk: En eller anden, gør et eller andet

Malthes Mangfoldighedsspalte: Valgkampens første uge viste sig en hård omgang for Malthe Busk, Tjalfe og Thea-Eline, selvom stjernetegnene ellers passede.

Malthe Busk er Kontrasts mangfoldighedsrepræsentant. I Malthes Mangfoldighedsspalte kan du følge hans forunderlige liv. Malthe er totalt en rigtig person og ikke noget, som nogen bare har fundet på. Enhver lighed med nulevende eller afdøde personer er utilsigtet.

Mandag
Rundbordsmøde i Klimafeministisk Velfærdsparti. På århundredets grønne festival har vi med astrologer og numerologers hjælp formuleret et politisk program, der er fyldt med sunde vibrationer og energi. I hvert fald så længe Venus er ascendant i Tyren.

Vi skal have 20.000 underskrifter for at blive opstillingsberettigede til folketingsvalget. I gamle dage skulle man ud på gader og stræder for at få folk til at skrive under. I dag kan man gøre det hele over nettet. Det var sådan, Inger Støjberg kunne samle så mange underskrifter, mens hun sad derhjemme med elektronisk fodlænke på.

Der kan blive udskrevet valg, hvad øjeblik det skal være, så vi har travlt. Partisekretær Tjalfe har et forslag til, hvordan vi mest effektivt indsamler digitale underskrifter. Jeg forstår ikke så meget af det, men det er noget med, at vi skal få folk til at scanne en QR-kode, så de kan downloade en app, hvorefter de kan underskrive med MitID. Det er super-let og kan ikke gå galt, forklarer han.

Tjalfe regner med, at han kan flikke appen sammen inden i morgen. Han har engang taget et aftenskolekursus om programmeringssproget FORTRAN, og han kender en fyr, der var projektleder på politiets Polsag-system. I mine øjne er det svært at forestille sig nogen mere kvalificeret til den opgave end Tjalfe.

I morgen er der åbningsdebat i Folketinget. Vi planlægger at møde op på slotspladsen foran Christiansborg med nogle bannere. Det skal nok give noget medieopmærksomhed, og med Tjalfes app kan vi også indsamle underskrifter.

Tirsdag morgen
Er i partilokalerne, hvor jeg sammen med de andre frivillige gør klar til dagens demonstration ved Christiansborg. Thea-Eline har snittet vores partilogo i kartofler, så vi kan lave kartoffeltryk på vores bannere.

Tjalfe ringer. Så for Søren! Han er ikke blevet færdig med appen endnu. Det viste sig at være mere omfattende, end han havde regnet med. Han er nu ved at se YouTube-videoer om, hvordan man laver en app. Regner bestemt med, at den bliver færdig inden jul. Eller i hvert fald inden nytår.

Tirsdag formiddag
Christiansborg Slotsplads. Vi er ikke de eneste, der har fået den idé at demonstrere. Pladsen er fyldt med demonstranter. På den ene side af os står en gruppe, der kalder sig Minkenes Befrielsesfront, der vil stille Mette Frederiksen for en rigsret. På den anden side af os står en mand med et dørslag på hovedet, der vil stille øglemændene, der i det skjulte styrer alle regeringer, for en rigsret. Der er bannere, flag, fløjter og højtaleranlæg alle steder.

Vi står der en halv times tid, inden vi går hjem igen. Vi har ikke fået øje på en eneste journalist.

Onsdag kl. 13
Pressemøde i fjernsynet. Statsministeren udskriver valg! Og vi har ikke indsamlet en eneste underskrift.

Der er kaos i partilokalerne. Thea-Eline løber febrilsk rundt og leder efter kartofler at bruge til kartoffeltryk. Jeg prøver at ringe til Tjalfe, men han tager ikke telefonen. Nu ved jeg, hvordan ham fyren i helikopteren i slutningen af Seven havde det. En eller anden, gør et eller andet.

Følg med i mere af Malthes forunderlige liv næste gang. Og husk, at du også kan følge @MaltheBusk på Twitter.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab